Food NetworkProgram TV na Sobota 8.02.2025
6:00 |
Anna Starmach podpowie, jak szybko zrobić pożywne przekąski na lunch i nie tylko. Batony owsiane zapewnią energię na cały dzień. Sałatka z soczewicy z awokado i oscypkiem jest bardzo zdrowa.
|
---|---|
6:35 |
Prowadząca zdradzi przepis na panierowany ser camembert z konfiturą z cebuli. Następnie przyrządzi warzywa z patelni. Danie to poda z aromatyczną bułką tartą połączoną z czosnkiem i papryczką chilli.
|
7:10 |
Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estragonem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
7:45 |
Podróżujący kucharz przemierza wybrzeże Belgii i przybliża widzom jego historię. Unikatem w skali całego Morza Północnego jest... konny połów krewetek w miejscowości Oostduinkerke.
|
|
|
8:20 |
Statystyczny Polak zjada rocznie 45 kilogramów cukru. Katarzyna Bosacka sprawdzi, jak miłość do słodkości wykorzystują producenci. Uporządkuje też wiedzę o ściereczkach do sprzątania.
|
9:05 |
Na jogurty wydajemy 2 miliardy zł rocznie. Przepis jest prosty - mleko plus bakterie jogurtowe. Producenci mleka często je zagęszczają i dosładzają. Katarzyna Bosacka zdradzi, jaki jogurt kupować.
|
9:50 |
Rywalizację rozpoczyna zadanie w parach, które pojawi się w pierwszej części odcinka. Uczestnicy muszą przygotować wspaniale wyglądające, okazałe desery, inspirowane znakami zodiaku.
|
11:20 |
W batalii na domówki biorą udział dwa małżeństwa. Justyna z mężem Piotrem przyjaźnią się z sąsiadami, którymi są Anka i Arek. Tym razem postanawiają sprawdzić, kto z nich lepiej przyjmie gości.
|
12:20 |
Jagna Niedzielska jest gościem u dziewczyn i ich wyjątkowego psa. Poznaje ich problemy i dzieli się przepisem na danie azjatyckie w stylu zero waste. Ma też zdrowe przysmaki dla pupila.
|
12:55 |
Podróżujący kucharz przemierza wybrzeże Belgii i przybliża widzom jego historię. Unikatem w skali całego Morza Północnego jest... konny połów krewetek w miejscowości Oostduinkerke.
|
13:30 |
Do Joanny Gaines dołączają goście, by zaprezentować posiłki inspirowane azjatycką kuchnią i teksańskim barbecue. Na widzów czekają też dania z akcentem Tex-Mex i ulubione przepisy gospodyni programu.
|
14:05 |
Do Joanny Gaines dołączają goście, by zaprezentować posiłki inspirowane azjatycką kuchnią i teksańskim barbecue. Na widzów czekają też dania z akcentem Tex-Mex i ulubione przepisy gospodyni programu.
|
14:40 |
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
15:40 |
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:15 |
Buddy Valastro i jego ekipa stawią czoło największemu wyzwaniu - upieką ciasto z efektami pirotechnicznymi. Z okazji rocznicy ślubu Mauro i Madeline dostaną zaproszenie do kociej kawiarni.
|
16:50 |
Szefowie kuchni rywalizują przed trójką ekspertów. Muszą przeobrazić koszyk tajemniczych składników w niezwykłe potrawy. Mają na to zaledwie dwadzieścia minut. W każdej rundzie odpada jeden uczestnik.
|
17:50 |
Robert Irvine wraz ze swoim zespołem pomaga właścicielom restauracji ocalić ich lokale. Wykorzystując swoją pomysłowość i zaangażowanie, odmienia podupadające firmy i daje im szansę na rozwój.
|
18:50 |
Prowadząca zdradzi, w których produktach kryje się najwięcej barwników, emulgatorów, konserwantów i przeciwutleniaczy. Monika Koperska-Aksamit wyjaśni różnice między sodą i proszkiem do pieczenia.
|
19:35 |
Trener Wojtek Karkau pokaże Kasi Bosackiej, jakie ćwiczenia pomogą jej schudnąć. Będzie też mowa o tym, co warto zjeść przed treningiem i po nim. Widzowie poznają też prawdę o batonach proteinowych.
|
20:05 |
Prowadzący wyjaśnia, dlaczego restauracja z dobra reputacją, serwująca kaczkę po pekińsku, używa drobiu z Cherry Valley. Odkrywa także, co sprawia, że cebule SanXing są wyjątkowo smaczne.
|
20:40 |
Armando Reed odwiedza zarówno restauracje, jak i fast foody, by następnie przygotować trzy dania z azjatyckim akcentem. Jego wiedza i doświadczenie pozwalają mu na skuteczne eksperymentowanie.
|
21:15 |
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
22:20 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
22:55 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:30 |
Kucharz kontynuuje rozdział norweskich tradycji. Tym razem bierze udział w połowie krabów, odwiedza rybne delikatesy oraz je smażonego z estragonem dorsza i przegrzebki z zielonymi szparagami.
|
0:05 |
Podróżujący kucharz przemierza wybrzeże Belgii i przybliża widzom jego historię. Unikatem w skali całego Morza Północnego jest... konny połów krewetek w miejscowości Oostduinkerke.
|
0:40 |
Anna Starmach podpowie, jak szybko zrobić pożywne przekąski na lunch i nie tylko. Batony owsiane zapewnią energię na cały dzień. Sałatka z soczewicy z awokado i oscypkiem jest bardzo zdrowa.
|
1:15 |
Prowadząca zdradzi przepis na panierowany ser camembert z konfiturą z cebuli. Następnie przyrządzi warzywa z patelni. Danie to poda z aromatyczną bułką tartą połączoną z czosnkiem i papryczką chilli.
|
1:50 |
W batalii na domówki biorą udział dwa małżeństwa. Justyna z mężem Piotrem przyjaźnią się z sąsiadami, którymi są Anka i Arek. Tym razem postanawiają sprawdzić, kto z nich lepiej przyjmie gości.
|
2:35 |
Magda Gessler wie, że podstawą dobrze przyrządzonego żuru jest gęsty zakwas. Wywar prowadząca przygotuje z kaczki i drobiowych podrobów. Nie zabraknie tam oczywiście warzyw i przypraw.
|
3:00 |
Prowadząca przygotuje pierogi na bazie owoców morze i podrobów. W farszu znajdą się nerki cielęce z koprem i cebulą. Danie poda z zupą krewetkową. Drugą propozycją będą zapiekane ziemniaki.
|
3:25 |
Uczestniczki rywalizacji, Bogna i Milena, mają jedynie półtorej godziny na przygotowanie wypieków. Widzowie zobaczą, które ciasto zwycięży: tarta cytrynowa Bogny czy delikatne tartaletki Mileny.
|
3:50 |
Do słodkiej rywalizacji stają przyjaciółki. Ewelina podkreśla, że pieczenie to dla niej przyjemność. Może pochwalić się tiramisu w wersji autorskiej. Jej rywalka, Karolina, też lubi eksperymentować.
|
4:15 |
Kinga Zawodnik przyjrzy się swojej kondycji fizycznej. Fizjolog Szczepan Wiecha przeprowadzi badanie, by stwierdzić, ile procent jej ciała to tłuszcz. Następnie czeka ją test wydolnościowy na bieżni.
|
4:50 |
Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.