Pyszne 25 (7/8)

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca zdradzi przepis na panierowany ser camembert z konfiturą z cebuli. Następnie przyrządzi warzywa z patelni. Danie to poda z aromatyczną bułką tartą połączoną z czosnkiem i papryczką chilli.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.

Ania udowodni, że przygotowanie wykwintnych dań wcale nie musi być skomplikowane i kosztowne. Na początek zdradzi przepis na wyśmienity panierowany ser camembert z konfiturą z cebuli, którą przygotuje własnoręcznie. Następnie przyrządzi potrawę prostą, ale jednocześnie bardzo wyrafinowaną i zdrową, czyli warzywa z patelni. Danie to poda z niezwykłym dodatkiem, czyli aromatyczną bułką tartą połączoną z czosnkiem, natką pietruszki i pikantną papryczką chilli. Na koniec coś dla miłośników słodkości. Widzowie poznają przepis na jeden z ulubionych francuskich deserów Ani - profiterolki - małe ptysie podawane z czekoladą i bitą śmietaną.

Twórcy

Ładuję...