Food NetworkProgram TV na Sobota 28.09.2024
6:00 |
Anna Starmach zaprezentuje słodkie dania na podwieczorek. Przyrządzi ciasteczka ślimaki z kakao i wanilią oraz czekoladki z dodatkiem bakalii, skórki cytrynowej i porzeczek. Przygotuje też muffiny.
|
---|---|
6:35 |
Propozycje na spotkanie w kobiecym gronie. Prowadząca przygotuje hummus marchewkowy z pałeczkami z ciasta francuskiego. Kolejną potrawą będzie zapiekanka. Na koniec poda ciastko z płynną czekoladą.
|
7:05 |
Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
7:40 |
Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
|
|
8:15 |
Polacy zjadają najwięcej zup na świecie. Kasia Bosacka i Agnieszka Kręglicka przyrządzą pyszną pomidorówkę. W odcinku będzie też mowa o tym, jaki rodzaj pomidorów sprawdza się najlepiej w tym daniu.
|
9:00 |
Katarzyna demaskuje triki stosowane przez twórców reklam jedzenia. Wyjaśnia, czym różnią się do siebie dżem i konfitura. Widzowie dowiedzą się, czy w sklepie warto zwracać uwagę na wygląd słoika.
|
9:45 |
Co trzeci Polak raz na miesiąc jada poza domem, a co szósty stołuje się na mieście. Popularnym wyborem okazują się uliczne budki. Redaktorki programu sprawdzą, jak przygotowuje się tam fast foody.
|
10:30 |
Kinga podejmie treningi na macie do jogi. Chciałaby też znaleźć metodę na szybkie schudnięcie w talii i biodrach. Korzysta z promocji i nabywa w internecie szorty nasączone wyciągiem z ziół.
|
11:15 |
Jakub pracuje w branży telewizyjnej. Chciałby poznać kandydatkę do stworzenia kochającej się rodziny. Odwiedza mieszkania miłośniczki zwierząt Izy, romantyczki Moniki i poetki Marty.
|
12:15 |
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
12:50 |
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
13:25 |
Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
14:00 |
Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
14:35 |
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
15:35 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
16:10 |
Elizabeth Poett zajmuje się prowadzeniem rancza o powierzchni 14 tysięcy akrów, które jest w jej rodzinie od pokoleń. Przygotowuje regionalne potrawy ze składników z własnego ogródka.
|
16:45 |
Zwycięzcy poprzednich edycji rywalizują o szansę zmierzenia się z jednym z jurorów. Zawodnicy ścigają się, aby zamienić tajemnicze składniki w trzydaniowe posiłki. Liczą się umiejętności i szybkość.
|
17:45 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
18:45 |
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
|
19:45 |
Bobby Flay zdradza swój sekret na uzyskanie wędzonego smaku w taco z baraniny ze świeżą salsą. Przyrządza też taco z grzybami i warzywami. Do tego podaje sałatkę oraz dzbanek brazylijskiej lemoniady.
|
20:15 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
20:50 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
21:25 |
|
22:30 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:05 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:40 |
Robert Makłowicz zmierza do miasta Ban Lung. Trafia na historyczny szlak Ho-Chi-Minha i przypomina wydarzenia wojny wietnamskiej. Ogląda plantację nerkowców. Podaje przepis na sałatkę z mango.
|
0:15 |
Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
0:50 |
Magda Gessler zabiera widzów w podróż do ukochanej Kuby. Przyrządzi sałatkę z krewetkami, pomidorami, ananasem oraz bananami. Kolejnym daniem, które przyrządza słynna restauratorka są wieprzowe nóżki.
|
1:25 |
Magda Gessler przygotuje zrazy po warszawsku z sosem grzybowym. W menu odcinka znajdzie się również pewien peruwiański smakołyk z krótko marynowanych ryb oraz owoców morza.
|
2:00 |
Stewardesa Priscilla odwiedzi mieszkania trzech mężczyzn. Pierwsze z nich należy do Portugalczyka Nuno, który uwielbia polską kuchnię. Drugie zajmuje kucharz Bartek, trzecie - elektromonter Stepan.
|
3:00 |
Tomasz Jakubiak odwiedza restaurację Stół i Wół, która słynie z pysznych burgerów i steków. Wraz z szefem kuchni Maciejem przyrządzi burger po lubelsku. Menadżer wyjaśni, jak przygotowuje się steki.
|
3:35 |
Tomasz odwiedzi małopolską restaurację Gęś w Dymie, którą prowadzi utalentowany szef kuchni Marcin Pławecki. Razem przygotują gęsie żołądki. Prowadzący zaproponuje też omlet z cielęciną.
|
4:05 |
Prowadząca wraz z córkami zaprezentują przepisy na mączne przysmaki, czyli kluski i pierożki, za którymi tak przepada wielu Polaków. Widzowie zobaczą, jak zrobić domowy parnik na pierogi.
|
4:40 |
Prowadząca z córkami zdradzi parę pomysłów na szybki i pyszny lunch lub śniadanie do pracy u szkoły. Na początku Daria przygotuje zdrowe batoniki i różowe bułeczki drożdżowe z aromatem cynamonu.
|
5:15 |
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.