Food NetworkProgram TV na Niedziela 8.09.2024
6:00 |
![]() Gospodyni Ania Starmach zaproponuje trzy zastosowania różnych kasz. Stworzy zarówno dania obiadowe - krupnik i risotto, jak i deser - owoce nadziewane słodkim farszem z kaszy gryczanej.
|
---|---|
6:35 |
![]() Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
|
7:10 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje lokalnych dań, m.in. móżdżka cielęcego i pasztecików z wielbłądziny.
|
7:45 |
![]() Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
|
|
8:20 |
![]() Kłopoty z zaparciami ma co trzeci Polak. Reklamy przekonują, że trzeba kupić cały arsenał produktów spożywczych, by wyregulować pracę jelit. Prowadząca zdradzi, czy te cuda rzeczywiście działają.
|
9:05 |
![]() Rocznie zjadamy ponad dwa kilogramy dodatków do żywności. Nie jest łatwo połapać się w długiej liście składników zawartych na etykiecie. Katarzyna Bosacka zdradzi, na które warto uważać.
|
9:50 |
![]() Kasia zdradzi, ile barszcz w proszku ma w sobie warzyw, a ile chemii. Dzięki ukrytym kamerom widzowie dowiedzą się też, czy w restauracjach podaje się prawdziwy barszcz.
|
10:35 |
![]() W wieprzowinie znajdują się ogromne ilości nasyconych kwasów tłuszczowych. Wywołują one zmiany w tętnicach, sercu czy mózgu. Kasia zaprosi na badanie rodzinę, która co dwa miesiące kupuje pół świni.
|
11:20 |
Katarzyna jest studentką. Dużą wagę przykłada do religijności, należy do kościelnego chóru. W przyszłości chce założyć własny zespół. Katarzyna odwiedza mieszkania trzech mężczyzn.
|
12:20 |
![]() Robert odwiedza miasteczko Vizinada i Zalew Limski, a także kilka innych zachwycających miejsc w okolicy. Starożytny Poreč z bizantyjską bazyliką, wenecki Novigrad, toskańskie winnice w Narduće.
|
12:55 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza niewielki Draguć z XVI-wiecznymi freskami oraz Motovun górujący nad doliną rzeki Mirny. W okolicznych lasach można znaleźć trufle. Podróżnik przygotuje z nimi gnocchi.
|
13:30 |
![]() Kilka lat temu Mariusz namówił swoją żonę, Wiolettę, na zakup zabytkowego młyna. W wyremontowanym budynku małżeństwo otworzyło wymarzoną restaurację. Szybko jednak pojawiły się problemy finansowe.
|
14:30 |
![]() Dominik otworzył piwiarnię na początku lat 90. Niedługo potem zmienił swój Szałas Piwny w restaurację Polskie Ranczo. Mimo inwestycji mieszkańcy wciąż traktują jego lokal jak piwiarnię.
|
15:30 |
W swoim przytulnym wiejskim domu Molly Yeh przygotowuje dania inspirowane jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Łączy smaki różnych kultur z typowo amerykańską kuchnią.
|
16:05 |
Blogerka kulinarna, Molly Yeh, w swoim przytulnym wiejskim domu przygotowuje dania związane z jej żydowskim i chińskim pochodzeniem. Wnosi wielokulturową inspirację i zabawę do amerykańskiej kuchni.
|
16:40 |
![]() Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
17:10 |
![]() Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
17:40 |
![]() Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
18:15 |
Program łączy kulinarny maraton z eksperymentem społecznym. 24 szefów kuchni podejmuje 24 wyzwania w ciągu 24 godzin. Zadania są podzielone na 8 części, z których każda sprawdza inne umiejętności.
|
19:15 |
![]() Dwóch znanych kucharzy zaprasza mistrzów grillowania do wzięcia udziału w rywalizacji. Na podstawie pierwszego zadania prowadzący wybierają swoje drużyny. W każdym odcinku odpada jeden z uczestników.
|
20:15 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
20:50 |
Abner i Amanda Ramirez przygotowują swoje ulubione potrawy. Jako rodzice trójki dzieci i zawodowi muzycy, oddają się przyjemności gotowania, łącząc ją z życiem rodzinnym i twórczymi przedsięwzięciami.
|
21:25 |
![]() Dwie pary konkurują ze sobą w kulinarnym starciu. Wymagający jurorzy - Roberto, Csaba oraz Diego - oceniają, której drużynie należy się tytuł "perfekcyjnych gospodarzy".
|
22:30 |
![]() Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:05 |
![]() Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
23:35 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza stolicę Kazachstanu, która niedawno zmieniła nazwę na Nur-Sułtan. Kosztuje lokalnych dań, m.in. móżdżka cielęcego i pasztecików z wielbłądziny.
|
0:10 |
![]() Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
0:45 |
![]() Magda Gessler zaprezentuje, jak przyrządzić frittatę. Restauratorka wybiera warzywną wersję ze szparagami i kwiatami cukinii, ale lista produktów potrzebnych do przygotowania tej potrawy jest otwarta.
|
1:20 |
![]() W kuchni pojawią się ryby i owoce morza. Na początek pstrąg marynowany w cebuli, szczypiorku, z dodatkiem fenkułu, obtoczony w panierce z orzechów laskowych. Potem Magda przyrządzi portugalskie danie.
|
1:55 |
![]() Damian to prawdziwy wirtuoz w kuchni. Justyna postanowi uwieść go swoim zamiłowaniem do... frytek. W nazwach dań Martyny nie zabraknie nawiązań do znanych na całym świecie bajek dla dzieci.
|
2:55 |
![]() Tomek odwiedza swojego kolegę Ryszarda Tomaszowskiego i Wojciecha Harapkiewicza, szefa kuchni. Tych dwóch to znawcy dziczyzny. W tym odcinku zobaczymy, jak przyrządzić pasztet i gulasz z dzika.
|
3:30 |
![]() Tomek demonstruje, jak zrobić przepyszną kaczkę w glazurze pomarańczowo-sojowej. Danie należy podać z sałatką błyskawiczną z selera naciowego, orzechów włoskich i jabłek.
|
4:00 |
![]() Daria, Mania i Laura przygotują efektowne dania na spotkania ze znajomymi. Znajdą się wśród nich m.in. chrupiące spiralki z ziemniaków, warzywne spring rollsy z dipem orzechowym czy sałatka arbuzowa.
|
4:35 |
![]() Prowadzące zdradzają swoje pomysły na pyszne i szybkie śniadania. Będą to m.in. francuskie ciasteczka cynamonowe, czerwone naleśniki w kształcie serca, jaglanka z owocami i jajeczne chmurki.
|
5:10 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.