Food NetworkProgram TV na Środa 5.06.2024
| 5:55 |
Do konkurencji stają przyjaciółki. Zawodniczki upieką ciasta z wykorzystaniem wylosowanego wcześniej składnika. Agata przyrządzi szarlotkę, a Marta bułeczki drożdżowe. Rezultat oceni ekspert.
|
|---|---|
| 6:30 |
Morskie wybrzeże Belgii to kolejny punkt na mapie podróży Roberta Makłowicza. Najważniejszym przystankiem na trasie jest Ostenda. Unikatem w skali Morza Północnego jest konny połów krewetek.
|
| 7:05 |
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
| 7:40 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
|
|
|
| 8:15 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 8:50 |
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
| 10:20 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
| 10:55 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
| 11:30 |
Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
| 12:05 |
Samantha Seneviratne rozmawia o makaronie z szefową kuchni, Allison Arevalo, właścicielką Pasta Louise. Prowadząca pokazuje wszechstronność pesto w aromatycznej wersji z brokułami.
|
| 12:40 |
Restauracja Ceviche Bar znajduje się w centrum stolicy. Szef kuchni Martin Gimenez słynie z owoców morza, która układa w oryginalne rzeźby. Z kolei Grzegorz Uchwał prowadzi bar mleczny w Płocku.
|
| 13:40 |
Dwunastu młodych piekarzy przyjeżdża do specjalnej szkoły. Na miejscu tworzą niesamowite wypieki inspirowane najlepszymi momentami, jakie wydarzyły się w ich nowej placówce edukacyjnej.
|
| 14:40 |
Anna Starmach obala mit, że przygotowanie zup jest czasochłonne i trudne. Pierwszy w menu jest rosół, który stanowi bazę innych potraw. Nie zabraknie francuskiej zupy cebulowej.
|
| 15:15 |
Guy Fieri powierza Noah Cappe zabranie dwóch szefów kuchni do miast, w których jeszcze nie był. Każdy z nich pokazuje swoje ulubione danie z popularnych lokalnych restauracji panelowi ekspertów.
|
| 16:15 |
Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
| 16:50 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 17:20 |
|
| 17:55 |
Michel w tym odcinku przygotuje posiłek fusion, czyli dania dla smakoszy i poszukiwaczy kulinarnych wrażeń. Potrawy te wyglądają jak dzieło sztuki i zaskakują połączeniem składników.
|
| 18:25 |
Michel Moran przedstawi propozycję posiłków dla harcerzy i na biwak. Przyrządzi m.in. pożywną zupę z soczewicą i kiełbasą oraz deser ryżowo-karmelowy. Gościem specjalnym będzie Mateusz Borkowski.
|
| 19:00 |
Michel Moran przyrządzi urozmaicone posiłki dla sportowców. Na śniadanie poda owsiankę, porcję mięsa i pomarańcze. Przygotuje treściwy obiad składający się z dorsza, komosy ryżowej oraz z warzyw.
|
| 19:35 |
Pierwszym zadaniem do wykonania jest dekoracja na temat cukierków. Zawodników ogrania szaleństwo, kiedy mogą wykorzystać łakocie w najróżniejszych kształtach, konsystencjach i kolorach.
|
| 20:35 |
Ania pokaże, jak przygotować rybę. Na początek zdradzi przepis na pstrąga z grilla podawanego ze szparagami oraz sałatką. Przy okazji widzowie poznają kilka praktycznych wskazówek kulinarnych.
|
| 21:15 |
Guy Fieri zaprasza szesnastu najlepszych szefów kuchni Ameryki do udziału w emocjonującej rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co będą gotować, dopóki prowadzący nie zakręci kołem z hasłami.
|
| 22:45 |
50 kucharzy z najlepszych polskich restauracji spotkało się w Wilanowie podczas pikniku kulinarnego. Towarzysząca im kamera zarejestrowała przygotowania kucharzy dzień przed festiwalem.
|
| 23:20 |
Prowadząca szykuje trzy proste dania, które można zabrać na lunch do pracy. Przygotowuje wiejski keks ze szpinakiem, parmegiano z cukinią i ciasteczka z kroplami czekolady.
|
| 0:00 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
| 0:35 |
Szefowa kuchni Joanna Gaines dzieli się z widzami przepisami m.in. na kanapeczki z duszoną wieprzowiną i sernik w stylu baskijskim. Przyjaciele, rodzina i dwaj inni kucharze pomagają jej w gotowaniu.
|
| 1:10 |
Prowadząca, Samantha Seneviratne, dzieli się z widzami łatwymi, aromatycznymi przepisami, które może przyrządzić każdy.
|
| 1:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 2:15 |
Do konkurencji stają przyjaciółki. Zawodniczki upieką ciasta z wykorzystaniem wylosowanego wcześniej składnika. Agata przyrządzi szarlotkę, a Marta bułeczki drożdżowe. Rezultat oceni ekspert.
|
| 2:45 |
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
| 3:20 |
Pierwszym zadaniem do wykonania jest dekoracja na temat cukierków. Zawodników ogrania szaleństwo, kiedy mogą wykorzystać łakocie w najróżniejszych kształtach, konsystencjach i kolorach.
|
| 4:15 |
Anna przyrządza dania, których bazą jest kruche ciasto. Na początek przygotuje 'odwróconą' tartę z pomidorami i szalotkami. Połączy łososia z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z ciastem.
|
| 4:50 |
Restauracjami zamienią się kolejni kucharze. Grzegorz Firkowski prowadzi Studio Kulinarne we Wrocławiu. Niewielki lokal nie posiada stałego menu ani cen. Szef kuchni dostosowuje się do życzeń gości.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.













