Pyszne 25 (1/8)

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Anna Starmach obala mit, że przygotowanie zup jest czasochłonne i trudne. Pierwszy w menu jest rosół, który stanowi bazę innych potraw. Nie zabraknie francuskiej zupy cebulowej.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.

Ania Starmach zdradzi trzy przepisy na zupę. Obali mit, że jej przygotowanie jest czasochłonne i skomplikowane. Ponadto udowodni, że można przygotować smaczny napar w krótkim czasie i w łatwy sposób. Na początek prowadząca przygotuje rosół. Według Ani jest to magiczna zupa, ponieważ jak żadna inna rozgrzewa organizm w chłodniejsze dni oraz poprawia humor. Rosół stanowi często bazę do wielu innych zup np. pomidorowej. Ta w wydaniu Ani Starmach będzie zrobiona z pieczonych pomidorów. Na koniec odcinka szczypta francuskiego smaku, czyli zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...