Food NetworkProgram TV na Czwartek 23.05.2024
| 6:00 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
|---|---|
| 6:25 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.
|
| 7:00 |
Dagmara często sięga po przepisy regionalne. Przyrządza foie gras na maśle. Uczy córki robienia pasztetu, a jej mąż prezentuje proces wędzenia. Żona właściciela pasieki szykuje lemoniadę na miodzie.
|
| 7:35 |
Janina z Gliczarowa nad Dunajcem razem z wnuczką zbiera młode pokrzywy. Ugotuje z nich zupę do klusek. Kasia i jej córka Claudia Chwołki z Czerwionki Leszczyna robią rosół z gołębia.
|
|
|
|
| 8:10 |
Jesse Palmer rzuca wyzwanie dwunastu piekarzom, by stworzyli desery nawiązujące do wiosennej aury. Kardea Brown, Duff Goldman i Nancy Fuller zdecydują, który uczestnik dostanie 25 tysięcy dolarów.
|
| 10:05 |
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
|
| 10:40 |
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
|
| 11:15 |
Szef kuchni i antropolog żywności Casey Corn wyrusza w podróż, aby pomóc ludziom z różnych rejonów na nowo odkryć utracone rodzinne przepisy. Zagłębia się w historię i kulturę każdej z grup.
|
| 11:50 |
Polacy rocznie zużywają około 650 000 plastikowych opakowań. Katarzyna Bosacka sprawdza, jakie substancje mogą zawierać tworzywa sztuczne. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z obecności bisfenolu A.
|
| 12:35 |
Dziesięciu cukierników rywalizuje o tytuł i nagrodę pieniężną w konkursie, którego gospodynią jest Carla Hall. Wyzwania skupiają się na stworzeniu eleganckich wersji klasycznych amerykańskich deserów.
|
| 13:35 |
Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
| 14:40 |
Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
|
| 15:15 |
Guy Fieri zaprasza szesnastu najlepszych szefów kuchni Ameryki do udziału w emocjonującej rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co będą gotować, dopóki prowadzący nie zakręci kołem z hasłami.
|
| 16:45 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 17:45 |
Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
| 18:20 |
Robert Makłowicz odwiedza Beskid Niski. Podczas tej wyprawy na prowadzącego czekają takie przysmaki jak pierogi z fasolą i kaczką, domowy barszcz oraz trunek z winnicy w Gliniku Średnim.
|
| 18:55 |
Wieś Ochotnica należy do najdłuższych w Polsce. Robert Makłowicz przypomina wojenną historię regionu. W restauracji zamawia m.in. kapustę zasmażaną z bobem. Przeprawia się czółnem przez Dunajec.
|
| 19:30 |
Cztery najlepsze zespoły cukiernicze w Ameryce mierzą się w konkursie organizowanym przez Giadę De Laurentiis. Po rundzie eliminacyjnej kolejnym zadaniem jest stworzenie ciasta na ważną uroczystość.
|
| 20:30 |
Anna Starmach zaprezentuje szybki posiłek do pracy. Przyrządzi podpłomyki z dodatkiem kurczaka, sałatkę wietnamską z makaronem ryżowym i kiełkami soi oraz kuskus z grillowaną piersią indyka.
|
| 21:10 |
Szef kuchni ze Wschodniego Wybrzeża, Eric Adjepong, i szef kuchni z Zachodniego Wybrzeża, Brian Malarkey, pomagają drużynom przejść przez szereg wyzwań. Nagrodą dla zwycięzcy są wakacje na plaży.
|
| 22:15 |
Makenna Held kupiła dom Julii Child we Francji i przekształciła go w szkołę gotowania. Głównym celem Makenny jest nauczenie studentów, aby porzucili przepisy i zaufali swojej intuicji.
|
| 23:15 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 23:55 |
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
|
| 0:30 |
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
|
| 1:05 |
Szef kuchni i antropolog żywności Casey Corn wyrusza w podróż, aby pomóc ludziom z różnych rejonów na nowo odkryć utracone rodzinne przepisy. Zagłębia się w historię i kulturę każdej z grup.
|
| 1:40 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 2:10 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne desery, wprowadzając w ich receptury innowacyjne zmiany. W menu znajda się wuzetka, szarlotka, ciasto z galaretką i krem sułtański.
|
| 2:35 |
Dagmara często sięga po przepisy regionalne. Przyrządza foie gras na maśle. Uczy córki robienia pasztetu, a jej mąż prezentuje proces wędzenia. Żona właściciela pasieki szykuje lemoniadę na miodzie.
|
| 3:00 |
Cztery najlepsze zespoły cukiernicze w Ameryce mierzą się w konkursie organizowanym przez Giadę De Laurentiis. Po rundzie eliminacyjnej kolejnym zadaniem jest stworzenie ciasta na ważną uroczystość.
|
| 3:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 4:10 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
| 4:35 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
| 5:05 |
Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















