Food NetworkProgram TV na Środa 22.05.2024
6:00 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
6:25 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przekonają osoby, które nie radzą sobie w kuchni, jak niewiele potrzeba, by odkryć w sobie talent. Pokażą, jak przygotować banana bread, panna cottę i drożdżówkę.
|
7:00 |
![]() Michał spod Łysej Góry idzie do ogrodu po ziemniaki, bo jego żona Ania razem z córką i babcią Czesią zamierzają przyrządzić świętokrzyskie prazoki. Mężczyzna rozpala ogień w palenisku za domem.
|
7:35 |
![]() Dagmara często sięga po przepisy regionalne. Przyrządza foie gras na maśle. Uczy córki robienia pasztetu, a jej mąż prezentuje proces wędzenia. Żona właściciela pasieki szykuje lemoniadę na miodzie.
|
|
|
8:10 |
![]() Jesse Palmer rzuca wyzwanie dwunastu mistrzom wypieków. Rywale mają odtworzyć deser, który zapoczątkował ich miłość do pieczenia. W drugim zadaniu przygotują jagodowe ciasta.
|
10:05 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
10:40 |
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
|
11:15 |
![]() Szef kuchni i antropolog żywności Casey Corn wyrusza w podróż, aby pomóc ludziom z różnych rejonów na nowo odkryć utracone rodzinne przepisy. Zagłębia się w historię i kulturę każdej z grup.
|
11:50 |
![]() Ponad trzy czwarte Polaków uwielbia mięso z rusztu. Na grill najczęściej wrzucane są karkówki w marynacie i kiełbasy. Katarzyna Bosacka przyjrzy się tym produktom i przebada ich skład.
|
12:35 |
![]() Dziesięciu cukierników rywalizuje o tytuł i nagrodę pieniężną w konkursie, którego gospodynią jest Carla Hall. Wyzwania skupiają się na stworzeniu eleganckich wersji klasycznych amerykańskich deserów.
|
13:40 |
![]() Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
14:45 |
![]() Przyjęcia zazwyczaj wiążą się z długimi godzinami w kuchni. Anna Starmach ma na to lekarstwo. Pokaże, jak zrobić pyszne i błyskawiczne potrawy. Przyrządzi m.in. pikantne minitortille w kokilkach.
|
15:20 |
![]() Trzynastu piekarzy dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami, dzięki którym stali się sławni. Każdy z nich reprezentuje inną specjalność: od pikantnego pieczywa i lekkich ciast po kruche wypieki.
|
16:20 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:15 |
![]() Alternatywą dla pizzy jest kanapka z piekarnika, łącząca w sobie duże ilości rozpływającego się sera i innych dodatków. W przygotowaniu szybkiej oraz pysznej przekąski pomoże góra, Jędrek Gąsienica.
|
17:50 |
![]() Michel Moran wraz z Jakubem Felińskim z 'Gogglebox. Przed telewizorem' zainspirują widzów do przyrządzenia steku w czerwonym winie. Będzie to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia.
|
18:25 |
![]() Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
19:00 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Krosno, które słynie z tradycyjnych wyrobów szklanych. Ogląda hutników przy pracy i dostarcza im świeżego pstrąga. Przyrządza proziaki z kozim twarogiem i miodem spadziowym.
|
19:35 |
![]() Cztery najlepsze zespoły cukiernicze w Ameryce mierzą się w konkursie organizowanym przez Giadę De Laurentiis. Po rundzie eliminacyjnej kolejnym zadaniem jest stworzenie ciasta na ważną uroczystość.
|
20:35 |
![]() Anna Starmach podpowie, jak przygotować niedrogie, lecz efektowne potrawy, które będą dopełnieniem romantycznego wieczoru. Prowadząca przyrządzi m.n. ceviche z łososia z awokado i pomidorkami.
|
21:15 |
![]() Guy Fieri zaprasza szesnastu najlepszych szefów kuchni Ameryki do udziału w emocjonującej rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co będą gotować, dopóki prowadzący nie zakręci kołem z hasłami.
|
22:45 |
Hanna Zborowska-Neves pokazuje widzom m.in. ekologiczny bazar, targ z przyprawami i najbardziej eleganckie dubajskie lokale.
|
23:20 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
0:00 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
0:35 |
Joanna Gaines zachęca widzów do eksperymentowania w kuchni i poznawania nowych potraw. Tym razem prezentuje przepisy m.in. na ciasteczka z masłem brzoskwiniowym, kawior teksański i huevos rancheros.
|
1:10 |
![]() Szef kuchni i antropolog żywności Casey Corn wyrusza w podróż, aby pomóc ludziom z różnych rejonów na nowo odkryć utracone rodzinne przepisy. Zagłębia się w historię i kulturę każdej z grup.
|
1:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
2:15 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przekonają osoby, które nie radzą sobie w kuchni, jak niewiele potrzeba, by odkryć w sobie talent. Pokażą, jak przygotować banana bread, panna cottę i drożdżówkę.
|
2:40 |
![]() Michał spod Łysej Góry idzie do ogrodu po ziemniaki, bo jego żona Ania razem z córką i babcią Czesią zamierzają przyrządzić świętokrzyskie prazoki. Mężczyzna rozpala ogień w palenisku za domem.
|
3:05 |
![]() Cztery najlepsze zespoły cukiernicze w Ameryce mierzą się w konkursie organizowanym przez Giadę De Laurentiis. Po rundzie eliminacyjnej kolejnym zadaniem jest stworzenie ciasta na ważną uroczystość.
|
3:50 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
4:15 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
4:45 |
![]() Czterech szefów kuchni musi odkupić produkty spożywcze od wychodzących ze sklepów klientów, nie wiedząc, co jest w torbach. Otrzymują 500 dolarów na trzy rundy, z których każda ma narzucony temat.
|
5:30 |
![]() Prowadzący sprawdza, jak francuski pączek zyskuje fantazyjny akcent, a także jak kiełkująca pszenica zamienia się w bajgiel z cynamonem i rodzynkami. Następnie Alfonso Ribeiro odwiedza hodowlę kóz.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.