Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 20.05.2024
6:00 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne dania świąteczne, którym nadadzą niebanalny charakter. Pieką więc wielkanocną babę i chałkę, a także przyrządzają paschę.
|
---|---|
6:35 |
![]() Na Podlasiu Bożenka zamierza odwiedzić swojego dziadka Heńka. Razem z córką Kingą przyrządzają bliny i lokalną odmianę sera korycińskiego. Wdowa Mirka razem z rodziną wędzi domowe kiełbasy.
|
7:10 |
![]() Na Kaszubach Karola z Lipowa zajmuje się kolekcjonowaniem forem i książek kulinarnych. Swoje zainteresowania usiłuje zaszczepić w córce. Pokazuje też dzieciom, w jaki sposób upiec kaszubskie kukle.
|
7:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
|
|
8:20 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
8:55 |
![]() Clinton Kelly zaprasza utalentowanych piekarzy do kulinarnej rywalizacji o 25 tys. dol. i tytuł mistrza. Zawodnicy muszą stworzyć wiosenne desery, udowadniając swoje umiejętności oraz wyczucie smaku.
|
9:55 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
10:30 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
11:05 |
![]() Zoë François udowadnia, że czas w kuchni może być doskonałą okazją do zabawy. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla wielu dań.
|
11:40 |
![]() Polacy kupują dużo sera, jednak w tym odcinku Katarzyna Bosacka zdemaskuje produkty, które mimo nazwy wcale serami nie są. Najtańsze sery są często naszpikowane cukrem, emulgatorami i fosforanami.
|
12:25 |
![]() Guy Fieri zaprasza szesnastu najlepszych szefów kuchni Ameryki do udziału w emocjonującej rywalizacji. Zawodnicy nie wiedzą, co będą gotować, dopóki prowadzący nie zakręci kołem z hasłami.
|
13:50 |
![]() Dwunastu najmłodszych piekarzy przez 10 tygodni uczestniczy w rywalizacji, która sprawdza ich kulinarne umiejętności. Najbardziej utalentowany z nich zdobędzie nagrodę w wysokości 25 tysięcy dolarów.
|
14:50 |
![]() Propozycje urozmaicające piknikowy kosz. Znajdą się w nim: tort chlebowy z duszoną wołowiną, kremem z awokado i pastą z fasoli oraz chrupiące paszteciki z aromatycznym mięsnym nadzieniem.
|
15:25 |
![]() Młodzi piekarze, którzy marzą o własnej firmie z wypiekami, stają do rywalizacji. Duff Goldman i Valerie Bertinelli testują ich talent w przygotowywaniu ciast i tortów, a także umiejętności biznesowe.
|
16:25 |
Prowadzący jedzie do lokalu Copper Steer Steakhouse. Restauracja to spełnienie marzeń Parrish i Maureen. Marzenie jednak zmieniło się w koszmar i właściciele zaczęli tracić pieniądze.
|
17:25 |
![]() Gościem Michela Morana jest Jakub Michalski. Panowie wrócą myślami do studenckich eksperymentów w kuchni. Przygotują danie, który zachwyci każdego łasucha - parówki z serem w cieście francuskim.
|
18:00 |
![]() Michel Moran gości Jana Pirowskiego, gospodarza znanych programów TTV - "Kto to kupi?" i "DeFacto". Przygotowują razem pyszne danie - pałki kurczaka pod pierzyną z groszku.
|
18:30 |
![]() Podróżujący kucharz przemierza tym razem Wielkopolskę. Przybliża ciekawostki historyczne. Węgorz stanie się podstawą dania, które przyrządzi razem z miejscowym rybakiem.
|
19:05 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka.
|
19:40 |
![]() Cztery zespoły cukiernicze szykują tort na wieczór panieński. Po rundzie dekoracyjnej jeden zostaje odesłany do domu. Pozostałe drużyny tworzą specjał z motywem marynistycznym.
|
20:40 |
![]() Anna Starmach pokaże, jak przygotować wyśmienite śniadania. Zdradzi przepis na owsiankę zapiekaną w piekarniku i podaną z karmelizowanymi orzechami. Następnie poda tosty z różnymi dodatkami.
|
21:15 |
![]() Jesse Palmer rzuca wyzwanie dwunastu piekarzom, by stworzyli desery nawiązujące do wiosennej aury. Kardea Brown, Duff Goldman i Nancy Fuller zdecydują, który uczestnik dostanie 25 tysięcy dolarów.
|
22:20 |
Makenna Held kupiła dom Julii Child we Francji i przekształciła go w szkołę gotowania. Głównym celem Makenny jest nauczenie studentów, aby porzucili przepisy i zaufali swojej intuicji.
|
23:20 |
![]() Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
0:00 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
0:35 |
![]() Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy, co jest w nich wyjątkowego i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
1:10 |
![]() Zoë François udowadnia, że czas w kuchni może być doskonałą okazją do zabawy. Prowadząca odwiedza zdolnych kucharzy, a także ciekawe miejsca, które stają się inspiracją dla wielu dań.
|
1:45 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
2:15 |
Dorota Szelągowska i Mateusz Gessler przygotowują tradycyjne dania świąteczne, którym nadadzą niebanalny charakter. Pieką więc wielkanocną babę i chałkę, a także przyrządzają paschę.
|
2:40 |
![]() Na Podlasiu Bożenka zamierza odwiedzić swojego dziadka Heńka. Razem z córką Kingą przyrządzają bliny i lokalną odmianę sera korycińskiego. Wdowa Mirka razem z rodziną wędzi domowe kiełbasy.
|
3:05 |
![]() Cztery zespoły cukiernicze szykują tort na wieczór panieński. Po rundzie dekoracyjnej jeden zostaje odesłany do domu. Pozostałe drużyny tworzą specjał z motywem marynistycznym.
|
3:50 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
4:15 |
![]() Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
4:45 |
![]() Pierwszym zadaniem dla czterech szefów kuchni jest przygotowanie śniadania w formie bufetu. Następnie stają przed wyzwaniem wykonania dania typu "turf and turf".
|
5:30 |
![]() Alfonso Ribeiro przedstawia przepis na tartę jabłkową Eli. Poznaje sekret pomarańczowo-bananowych orzechów Circus Peanuts i dowiaduje się, dlaczego do pikantnych salsit Snak King nie potrzeba dipu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.