Food NetworkProgram TV na Poniedziałek 15.01.2024
6:00 |
![]() Tadeusz Muller porozmawia o sposobie uprawy i właściwościach pora z Krzysztofem Stecem, właścicielem gospodarstwa w Ołtarzewie. W jego szklarni przyrządzi sałatkę z pora i fasoli podaną z kurkami.
|
---|---|
6:35 |
![]() Tadeusz Mueller rozmawia z Mariuszem, posiadającym sad nieopodal Grójca, i pozna sekrety uprawy jabłek. Przygotuje z tego owocu mus z kulkami mocy. W swojej kuchni prezentuje, jak zrobić rogale.
|
7:10 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
7:45 |
Marco Bianchi pokazuje, jak jedzenie może pozytywnie wpływać na ludzki organizm. Oprócz lekcji gotowania, zapewnia kurs biologii i radzi, jak zwiększyć energię czy koncentrację.
|
|
|
8:20 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
8:55 |
![]() Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
10:05 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
10:40 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
11:15 |
![]() Twórcy odcinka przedstawiają przepisy na tanie i wartościowe posiłki. Pod lupę trafi modny ostatnio catering dietetyczny. Katarzyna Bosacka przetestuje fryzury, które optycznie wyszczuplają twarz.
|
11:50 |
![]() Podróbki spożywcze udają oryginał i zachęcają niższą od niego ceną. Zwykle naszpikowane są chemią, wypełniaczami i dziwnymi dodatkami. Katarzyna Bosacka opowiada o oszustwach producentów.
|
12:35 |
|
14:30 |
![]() Kinga Zawodnik przyjrzy się swojej kondycji fizycznej. Fizjolog Szczepan Wiecha przeprowadzi badanie, by stwierdzić, ile procent jej ciała to tłuszcz. Następnie czeka ją test wydolnościowy na bieżni.
|
15:15 |
![]() Gospodarze i sędziowie - Valerie Bertinelli i Duff Goldman - sprawdzają talent dwunastu młodych cukierników, rywalizujących o 25 000 dol., artykuł w magazynie 'Food Network' i tytuł Mistrza Wypieków.
|
16:15 |
![]() Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
17:15 |
![]() Tomek wybiera się na Kujawy. Wraz z miejscowym kołem gospodyń przyrządzi faszerowaną gęś. Powie, jak przygotować ragout z gęsi zapieczone pod ciastem francuskim oraz duszone uda drobiowe.
|
17:50 |
![]() Tomek przyrządza gulasz z serc drobiowych w sosie pomidorowo-śmietanowym. Pokaże także, jak zrobić wątróbkę z dodatkiem orzechów laskowych oraz miodu gryczanego.
|
18:20 |
![]() Walenty odwiedza w Katowicach mały browar prowadzony przez Marka. Przywodzi kilka puszek kiszonych szwedzkich śledzi - specjału znanego z paskudnego zapachu. Mężczyźni uwarzą piwo na rybach.
|
18:55 |
![]() Prowadzący odwiedza w Łodzi właściciela studia tatuażu. Na śniadanie Walenty serwuje wątróbkę smażoną z cebulą. Mężczyźni wybierają się też na halę targową w poszukiwaniu składników na czerninę.
|
19:30 |
![]() Łukasz nie widzi niczego złego w bieganiu nago po plaży i pójściu do sklepu w bokserkach. W przeszłości chciał zostać fryzjerem, ale musiał zmienić plany. Teraz jednak marzy o prawdziwej miłości.
|
20:35 |
![]() Kinga Zawodnik porozmawia z Ewą Narkiewicz-Nejno, by dowiedzieć się, czy emocje mogą przyczynić się do otyłości. Czeka ją zestaw prywatnych pytań. Na koniec ekspertka podsunie pomysł na terapię.
|
21:20 |
![]() Zadaniem uczestników programu jest upieczenie ciasta tak, aby jak najbardziej przypominało swój odpowiednik. Następnie dwie drużyny próbują zdemaskować podróbkę.
|
22:20 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
23:20 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
0:05 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
0:35 |
![]() Robert Makłowicz odwiedza najciekawsze miejsca kambodżańskiej prowincji położonej przy granicy z Wietnamem i Laosem. Do cudów miejscowej kuchni należą: makaron z owocami morza czy sałatka z papai.
|
1:10 |
![]() Twórcy odcinka przedstawiają przepisy na tanie i wartościowe posiłki. Pod lupę trafi modny ostatnio catering dietetyczny. Katarzyna Bosacka przetestuje fryzury, które optycznie wyszczuplają twarz.
|
1:45 |
![]() Katarzyna Bosacka wyrusza na poszukiwanie nowalijek. Niestety, w sklepach można znaleźć tylko produkty pełne konserwantów, wyhodowane na nawozach sztucznych.
|
2:15 |
![]() Tadeusz Muller porozmawia o sposobie uprawy i właściwościach pora z Krzysztofem Stecem, właścicielem gospodarstwa w Ołtarzewie. W jego szklarni przyrządzi sałatkę z pora i fasoli podaną z kurkami.
|
2:50 |
![]() Tadeusz Mueller rozmawia z Mariuszem, posiadającym sad nieopodal Grójca, i pozna sekrety uprawy jabłek. Przygotuje z tego owocu mus z kulkami mocy. W swojej kuchni prezentuje, jak zrobić rogale.
|
3:15 |
![]() Łukasz nie widzi niczego złego w bieganiu nago po plaży i pójściu do sklepu w bokserkach. W przeszłości chciał zostać fryzjerem, ale musiał zmienić plany. Teraz jednak marzy o prawdziwej miłości.
|
4:05 |
![]() Luka Terni specjalizuje się w daniach mięsnych. Zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
4:40 |
Gwiazdy Food Network opowiadają o różnych potrawach, które uważają za najlepsze, jakie jedli. Odwiedzają miejsca, w których przygotowywane są te wyjątkowe dania i rozmawiają z szefami kuchni.
|
5:05 |
Prowadząca Giusina Battaglia pokazuje widzom, jak przyrządzić wiele typowych sycylijskich potraw z lokalnych i tradycyjnych składników.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.