Food NetworkProgram TV na Niedziela 7.01.2024
| 6:00 |
Dla Ilony Sznajder-Jabłońskiej gotowanie to pasja, ale też zawód. Kobieta jest nauczycielem w technikum o profilu gastronomicznym. W domu zaś z pomocą córki Leny szykuje różnorodne potrawy.
|
|---|---|
| 6:35 |
Klaudia i Marta razem mieszkają, pracują i spędzają wolny czas. Nie do końca zgadzają się w sprawie kuchni. Odwieczny konflikt kulinarny przyjaciółki postanowiły rozstrzygnąć pod okiem ekipy programu.
|
| 7:10 |
Prowadzące przygotują zjawiskowe ciasto na uroczyste otwarcie szkoły tańca. Właścicielka zaprosiła kilkuset gości, w tym rodziny z dziećmi w różnym wieku. Tort musi trafić w gust różnych smakoszy.
|
| 7:45 |
Prowadzące przyszykują tort z okazji drugich urodzin kwiaciarni. Inspirację będą czerpać z prac właścicielki. Widzowie dowiedzą się, jak temperuje się czekoladę i wykonuje kwiaty z papieru waflowego.
|
|
|
|
| 8:20 |
Dziś - soja. Polak zjada rocznie ok. kilograma soi, ale statystyki nie uwzględniają produktów, do których soja jest dodawana. Jest najczęściej modyfikowaną genetycznie rośliną na świecie.
|
| 9:05 |
W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka zajmuje się czekoladą. Kontrole Inspekcji Handlowej zakwestionowały co siódmy czekoladowy wyrób.Nie spełnia norm. Za mało w nim czekolady, za dużo cukru.
|
| 9:50 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 10:25 |
|
| 11:00 |
Tematem wydania są wspomagacze odchudzania. Kinga Zawodnik sprawdzi, czy środki hamujące apetyt, spalacze tłuszczu i preparaty przyspieszające metabolizm działają i są bezpieczne dla zdrowia.
|
| 11:45 |
Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
| 12:20 |
Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
| 12:55 |
Podróżujący kucharz wjeżdża kolejką na wysokość prawie 2500 m, by podziwiać panoramę Alp Oeztalskich. Sprawdza menu restauracji na stoku i odwiedza najstarszy dom w Kühtai, dawny pałacyk myśliwski.
|
| 13:30 |
Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
| 14:05 |
Robert Makłowicz podróżuje po ukraińskim Zakarpaciu. Mieszkańców Użhorodu łączy miłość do mamałygi z bryndzą i skwarkami. Z kolei w mieście Czop nad Cisą kucharz przyrządzi zupę rybną.
|
| 14:40 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż do nich wraca.
|
| 15:15 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż do nich wraca.
|
| 15:50 |
Michael przyrządza posiłek dedykowany właścicielom delikatnych żołądków. Do tego celu wykorzystuje świeże warzywa chude mięsa i szeroki wybór kasz. W efekcie powstaje lekka sałatka i kremowy kurczak.
|
| 16:25 |
Prowadzące przygotują zjawiskowe ciasto na uroczyste otwarcie szkoły tańca. Właścicielka zaprosiła kilkuset gości, w tym rodziny z dziećmi w różnym wieku. Tort musi trafić w gust różnych smakoszy.
|
| 17:00 |
Prowadzące przyszykują tort z okazji drugich urodzin kwiaciarni. Inspirację będą czerpać z prac właścicielki. Widzowie dowiedzą się, jak temperuje się czekoladę i wykonuje kwiaty z papieru waflowego.
|
| 17:35 |
Tematem wydania są wspomagacze odchudzania. Kinga Zawodnik sprawdzi, czy środki hamujące apetyt, spalacze tłuszczu i preparaty przyspieszające metabolizm działają i są bezpieczne dla zdrowia.
|
| 18:20 |
Dziś - soja. Polak zjada rocznie ok. kilograma soi, ale statystyki nie uwzględniają produktów, do których soja jest dodawana. Jest najczęściej modyfikowaną genetycznie rośliną na świecie.
|
| 19:05 |
W kolejnym odcinku Katarzyna Bosacka zajmuje się czekoladą. Kontrole Inspekcji Handlowej zakwestionowały co siódmy czekoladowy wyrób.Nie spełnia norm. Za mało w nim czekolady, za dużo cukru.
|
| 19:50 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 20:25 |
Casey Corn jedzie do Los Angeles, aby pomóc kuzynom odtworzyć zaginiony przepis babci na ambrozję. Każda rodzina ma swoją własną wersję tego przysmaku. Prowadząca próbuje odnaleźć tę właściwą.
|
| 20:55 |
Szef kuchni i antropolog żywności Casey Corn wyrusza w podróż, aby pomóc ludziom z różnych rejonów na nowo odkryć utracone rodzinne przepisy. Zagłębia się w historię i kulturę każdej z grup.
|
| 21:30 |
Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
| 22:05 |
|
| 22:40 |
Sylwia uwielbia zwierzęta, a jej prawdziwą pasją są pandy. W domu dziewczyny można znaleźć wiele gadżetów z tymi misiami. O względy bohaterki odcinka będzie zabiegał m.in. instruktor krav magi.
|
| 23:40 |
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
| 0:40 |
Eric Adjepong zaprosił szefów kuchni z Nowego Jorku, Florydy i New Jersey, specjalizujących się w kuchni włoskiej. Wybierają oni składniki do dań, które będą rywalizować z potrawą Alex Guarnaschelli.
|
| 1:40 |
Kathy Fang planuje wprowadzić nowe menu. Organizuje kolację dla influencerów i swojego ojca, Petera Fanga, który jest jej partnerem biznesowym. Goście ocenią zaproponowane im potrawy.
|
| 2:40 |
Pierwszym zadaniem dla czterech szefów kuchni jest przygotowanie śniadania w formie bufetu. Następnie stają przed wyzwaniem wykonania dania typu "turf and turf".
|
| 3:25 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 3:50 |
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
| 4:40 |
Przyjęcia zazwyczaj wiążą się z długimi godzinami w kuchni. Anna Starmach ma na to lekarstwo. Pokaże, jak zrobić pyszne i błyskawiczne potrawy. Przyrządzi m.in. pikantne minitortille w kokilkach.
|
| 5:05 |
Amerykańska aktorka Valerie Bertinelli od lat pasjonuje się gotowaniem. Przygotowuje proste i łatwe posiłki, czerpiąc inspirację z rodzinnych przepisów, które przechodziły z pokolenia na pokolenie.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.
















