Food NetworkProgram TV na Wtorek 2.01.2024
6:00 |
![]() Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
---|---|
6:35 |
![]() W poszukiwaniu najlepszych pomidorów Tadeusz jedzie do Jastrzębników niedaleko Kalisza. Gotuje polski chłodnik z pomidorów i dzieli się z widzami przepisem na keczup słodzony jabłkiem.
|
7:10 |
![]() Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
7:45 |
![]() Morgan Witkin proponuje dania wegańskie, bezglutenowe i bez cukrów rafinowanych. Jej przepisy bazują na naturalnych produktach. Przygotowane potrawy gwarantują dobre samopoczucie i są smaczne.
|
|
|
8:20 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
8:55 |
![]() Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
9:55 |
![]() Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
10:30 |
![]() Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
11:05 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak przygotować się do zdrowego odchudzania. Dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska zdradzi sposoby na wytrwanie w postanowieniu i przeżycie pierwszych tygodni z nowym jadłospisem.
|
11:40 |
![]() Zupa uchodzi za potrawę smaczną, a przede wszystkim zdrową. Dziś jednak mało kto ma czas na to, aby przyrządzać tradycyjne zupy, a zabiegani ludzie poprzestają na specyfikach z proszku...
|
12:15 |
![]() Polska to lider wśród producentów mięsa drobiowego. Przeciętny mieszkaniec naszego kraju zjada aż 25 kg kurczaka na rok. W co czwartej partii produktów drobiowych znajdują się niepożądane substancje.
|
12:45 |
|
14:40 |
![]() Michael i Ariel jadą na Sycylię. Na odwiedzenie najciekawszych ich zdaniem miejsc na wyspie mają zaledwie 3 dni. Widzowie przekonają się, czym zaskoczy ich tradycyjne włoskie śniadanie.
|
15:25 |
![]() Dwóch profesjonalnych kucharzy rywalizuje ze sobą, szykując dania restauracyjne z resztek znalezionych w domowych lodówkach prawdziwych rodzin. W wyborze zwycięzcy pomagają sławni goście.
|
16:25 |
Robert Irvin ratuje upadające lokale przed zamknięciem. Jedzie do Kalifornia, gdzie odwiedza Roses Cafe. Prowadzi ją Katylin. Dwa lata temu kobieta otworzyła wymarzoną restaurację.
|
17:20 |
![]() Tomasz Jakubiak przygotowuje stek zarumieniony na zewnątrz i lekko różowy w środku. Kruche bitki poda z roszponką i marynowanymi burakami. Zaserwuje także wypełnioną mięsem pitę.
|
17:55 |
![]() Twórcy odcinka odwiedzają Grzegorza Sowę. Odkrywają sekrety chowu owiec. Widzowie poznają cechy baraniny i jagnięciny. Tomasz przygotuje kofty z jagnięciny w sosie jogurtowym i jagnięce giczki.
|
18:25 |
![]() Kucharz Walenty Kania przyrządza hamburgery z mózgiem wieprzowym. Potem częstuje przechodniów byczymi jądrami w sosie owocowym. Na koniec gotuje poczwarki jedwabników.
|
19:00 |
![]() Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków.
|
19:35 |
![]() Modelka Ola kocha tatuaże i koty.W poszukiwaniu nowej miłości pomaga jej zaprzyjaźniony tarocista Michał. Filip, Krystian i Michał będą się starali zachwycić ją smakami swoich potraw.
|
20:35 |
![]() Kinga Zawodnik przetestuje 'pakiet odchudzający', którego producenci twierdzą, że pozwala zrzucić wagę bez treningów i głodówek. Wanda Baltaza opowie widzom, dlaczego w diecie ważne są węglowodany.
|
21:20 |
Makenna Held kupiła dom Julii Child we Francji i przekształciła go w szkołę gotowania. Głównym celem Makenny jest nauczenie studentów, aby porzucili przepisy i zaufali swojej intuicji.
|
22:20 |
![]() Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
|
23:20 |
![]() Luka Terni zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie, szaszłyki oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
0:05 |
![]() Kucharz zwiedza Wiedeń. Zagląda na brunch do restauracji z nowoczesną kuchnią i gości w gospodzie, której historia sięga 1536 roku. Przyrządza cielęcą wątróbkę po tyrolsku.
|
0:35 |
![]() Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps.
|
1:10 |
![]() Widzowie dowiedzą się, jak przygotować się do zdrowego odchudzania. Dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska zdradzi sposoby na wytrwanie w postanowieniu i przeżycie pierwszych tygodni z nowym jadłospisem.
|
1:45 |
![]() Zupa uchodzi za potrawę smaczną, a przede wszystkim zdrową. Dziś jednak mało kto ma czas na to, aby przyrządzać tradycyjne zupy, a zabiegani ludzie poprzestają na specyfikach z proszku...
|
2:20 |
![]() Tadeusz Müller opowiada między innymi o zdrowotnych właściwościach buraka. Pokazuje, jak połączyć to warzywo z serem kozim, miodem i orzechami. Przyrządza też zakwas.
|
2:50 |
![]() W poszukiwaniu najlepszych pomidorów Tadeusz jedzie do Jastrzębników niedaleko Kalisza. Gotuje polski chłodnik z pomidorów i dzieli się z widzami przepisem na keczup słodzony jabłkiem.
|
3:20 |
![]() Modelka Ola kocha tatuaże i koty.W poszukiwaniu nowej miłości pomaga jej zaprzyjaźniony tarocista Michał. Filip, Krystian i Michał będą się starali zachwycić ją smakami swoich potraw.
|
4:05 |
![]() Luka Terni zaprasza widzów do swojej karczmy położonej na toskańskich wzgórzach. Przyrządza gulasze, pieczenie, szaszłyki oraz inne specjały z mięsem w roli głównej.
|
4:40 |
Możliwości ciast są nieograniczone: od pikantnych po słodkie, od serowych po mięsne. W Los Angeles Wolfgang Puck wybiera ciasto z owocami. W Nowym Jorku Anne Burrell rozkoszuje się smakiem pizzy.
|
5:05 |
![]() Szefowa kuchni Enrica przygotowuje pierożki agnolotti z pomidorowym farszem, które podaje z kremem parmezanowym i chipsami z czarnej kapusty. Do tego serwuje salsę z pieczonych pomidorów z nachosami.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.