Food NetworkProgram TV na Czwartek 28.12.2023
| 6:00 |
Tomasz przyrządza pieczone żeberka i sałatkę colesław. Dla miłośników boczku zrobi pyszną z pesto i poda ją z pieczonymi kartoflami.
|
|---|---|
| 6:35 |
W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
| 7:15 |
Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
| 7:50 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
|
|
|
| 8:30 |
Podróżujący kucharz zabiera widzów w samo serce Karpat. Zdradza tajemnice klasztornych serów i regionalnego dania, zwanego banusz. Odwiedza muzeum instrumentów muzycznych.
|
| 9:05 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
| 10:00 |
Daria Ładocha pokaże, jak upiec idealny domowy chleb. Zaprezentuje kanapkowy tort przypominający dzieło sztuki. Dla miłośników słodkości przygotuje rwany cynamonowy chleb pieczony w doniczce.
|
| 10:35 |
Polacy zjadają aż 106 mln litrów zimnych sosów rocznie, tj. prawie 3 litry na osobę, najwięcej oczywiście w sezonie grillowym. Okazuje się, że sklepowy majonez jest bez jajek, a ketchup bez pomidorów.
|
| 11:10 |
Dziś - soja. Polak zjada rocznie ok. kilograma soi, ale statystyki nie uwzględniają produktów, do których soja jest dodawana. Jest najczęściej modyfikowaną genetycznie rośliną na świecie.
|
| 11:55 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
| 12:55 |
Damian ma dość przelotnych związków i chce się ustatkować. Ukończył studia budowlane, teraz prowadzi własną firmę. O jego względy zawalczy m.in. Liza, studentka dziennikarstwa.
|
| 13:55 |
Benedetta Rossi przedstawia pyszne, domowe przepisy, których nauczyli ją rodzice. Prowadząca wybiera do swoich potraw lokalne produkty, tworząc zdrowe przysmaki oraz sycące obiady.
|
| 14:35 |
Czworo mieszkańców Śląska staje do kulinarnej rywalizacji o 5 tys. złotych. Przygotowują dla siebie wzajemnie oryginalne dania. Każdy z gospodarzy jest oceniany przez swoich konkurentów.
|
| 15:35 |
Zadaniem uczestników programu jest upieczenie ciasta tak, aby jak najbardziej przypominało swój odpowiednik. Następnie dwie drużyny próbują zdemaskować podróbkę.
|
| 16:35 |
Robert Irvine i jego ekipa pomagają restauracjom, którym grozi bankructwo. Każdy odcinek to wizyta w innym lokalu. Widzowie będą mieli okazję zobaczyć, jak przywraca tym miejscom utraconą świetność.
|
| 17:30 |
Po przejściu na emeryturę Brian Orakpo i Michael Griffin otworzyli z przyjacielem sklep z babeczkami w Austin. Przedsiębiorcy proponują trzem aspirującym cukiernikom, aby również podążali za pasją.
|
| 18:25 |
W swoim kolejnym show Giada De Laurentiis dzieli się miłością do kuchni ze wspaniałymi gośćmi. Razem z zaproszonymi osobami łączy niezwykłe smaki, by stworzyć pyszne, niepowtarzalne dania.
|
| 19:00 |
Giada odwiedza córkę Jade. W szkole odbywają się właśnie dni kariery. Z tej okazji mistrzyni kuchni przygotowuje pyszne menu dla dzieci. Znajdują się w nim sushi, babeczki oraz owocowe zawijasy.
|
| 19:30 |
Giada zaprasza do wspólnego gotowania Bobbiego Flaya. Wspólnie przygotowują: pastę Fra Diavolo z owocami morza i tartę z brzoskwiniami. Na koniec Bobby Flay pokaże, jak przygotować miętowy sour.
|
| 20:05 |
Damiano Carrara, sędzia 'Bake off Italy', opowiada anegdoty, które towarzyszyły jego przybyciu do USA. Przyrządza też ulubione dania: ze szczyptą słodyczy, z odrobiną czegoś słonego oraz koktajl.
|
| 20:45 |
Damiano Carrara, sędzia 'Bake off Italy', opowiada anegdoty, które towarzyszyły jego przybyciu do USA. Przyrządza też ulubione dania: ze szczyptą słodyczy, z odrobiną czegoś słonego oraz koktajl.
|
| 21:20 |
Światowej klasy szef kuchni, Bobby Flay, mierzy się z trzema gigantami kulinarnej sceny. Zwycięzca otrzyma 200 tysięcy dolarów.
|
| 22:20 |
Katarzyna Bosacka wita gościa piramidą mięsnych konserw. Jednak dziennikarka Magda Mołek jest miłośniczką kuchni wegańskiej. Próbuje przekonać prowadzącą, że życie bez jedzenia mięsa jest możliwe.
|
| 22:55 |
Rocznie statystyczny Polak zużywa 7 litrów oleju. Widzowie zobaczą, co Inspekcja Handlowa znalazła na sklepowych półkach. Prowadząca zdradzi m.in., który olej jest idealny do smażenia.
|
| 23:30 |
Zadaniem uczestników programu jest upieczenie ciasta tak, aby jak najbardziej przypominało swój odpowiednik. Następnie dwie drużyny próbują zdemaskować podróbkę.
|
| 0:30 |
Giada de Laurentiis pokazuje, jak urządzić udane świąteczne przyjęcie bez zbędnego stresu i zmartwień. Przeprowadza widzów przez cały proces krok po kroku - od planowania menu po wybór muzyki.
|
| 1:00 |
Trisha Yearwood, gwiazda muzyki i autorka bestsellerowej książki kucharskiej, dzieli się z widzami ulubionymi przepisami. Zaprasza na degustację znajomych i rodzinę. Zdradza pomysły na proste potrawy.
|
| 1:30 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
| 2:30 |
Daria Ładocha pokaże, jak upiec idealny domowy chleb. Zaprezentuje kanapkowy tort przypominający dzieło sztuki. Dla miłośników słodkości przygotuje rwany cynamonowy chleb pieczony w doniczce.
|
| 3:05 |
Zestawienie lokali, które trzeba zobaczyć w Stanach Zjednoczonych, by zdobyć jedyne w swoim rodzaju doznania kulinarne. Pyszne jedzenie jest ważniejsze dla wielu turystów niż muzea, hotele i pamiątki.
|
| 4:00 |
Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
| 4:35 |
W tym odcinku Tomek zaproponuje królicze combry zapieczone z suszonymi pomidorami i ze szpinakiem, podane z sałatką z kuskus.
|
| 5:10 |
Alton Brown bada pochodzenie składników pokarmowych, wyjaśnia zwyczaje kulinarne oraz prezentuje trendy w wyposażeniu kuchni. Program przerywany jest ciekawymi wstawkami i prostymi przepisami.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.


















