Food NetworkProgram TV na Sobota 5.08.2023
| 6:00 |
Daria Ładocha i jej córki przygotują dwa buliony - warzywny i mięsny. Widzowie dowiedzą się też, jak zrobić domową przyprawę. Akcentem egzotycznym będzie przepis na zupę meksykańską.
|
|---|---|
| 6:30 |
Buddy Valastro i Duff Goldman rywalizują ze sobą, piekąc ciasta, których wykonanie sprawdza ich poziom umiejętności. Jury składające się z 50 najlepszych mistrzów cukiernictwa wyłoni zwycięzcę.
|
| 7:35 |
Agata Stankiewicz i Małgorzata Nagat przygotowują tęczowe biszkopty, cukierkową piniatę i barwne ozdoby z kremu maślanego. To słodka niespodzianka dla Doroty Szalągowskiej.
|
| 8:10 |
W tym odcinku dziewczyny zajmą się przygotowaniem tortu weselnego dla pary młodej z programu Izabeli Janachowskiej 'Ślub marzeń'. Tort ma zostać udekorowany setkami prawdziwych świeżych kwiatów.
|
|
|
|
| 8:45 |
Członkinie Koła Gospodyń Miejskich z Włodawy prezentują przepis na roladę z jajeczno-majonezowego biszkoptu, nadzianą serowo-koperkowym kremem. Kolejne danie to zupa na mięsie z kaczki.
|
| 9:15 |
Robert pojawia się na kambodżańskiej prowincji. Mieszkańcy odwiedzanej przez niego wioski po raz pierwszy goszczą przybysza z Europy. Pieką na powitanie prosiaka i urządzają wielkie przyjęcie.
|
| 9:50 |
Kucharz zagłębia się w temat owoców morza łowionych w Zatoce Tajlandzkiej i niemal osobiście odbiera je z kutra rybackiego oraz degustuje w portowej jadłodajni. Później gotuje zupę z krewetkami.
|
| 10:25 |
Robert Makłowicz jedzie na wybrzeże Belgii, wzdłuż którego biegnie najdłuższa linia tramwajowa świata. Jednym z najważniejszych przystanków jest Ostenda. Prowadzący przyrządza m.in. małże.
|
| 10:55 |
Katarzyna Bosacka przygląda się kulinarnym umiejętnością Kingi Rusin. Na przystawkę dziennikarka przygotuje kanapkę z pastą z awokado. Potem przyrządzi makaron z pesto i kozim serem.
|
| 11:30 |
Statystyczny Polak zjada tygodniowo dwa bochenki chleba. Najczęściej sięga po pieczywo sprzedawane w supermarketach, które w wielu przypadkach pochodzi z głębokiego mrożenia.
|
| 12:15 |
Częste picie słodzonych napojów gazowanych prowadzi do otyłości, próchnicy i wielu innych problemów. Statystyczny Polak pochłania ich rocznie 50 litrów. Twórcy sprawdzą, ile cukru one zawierają.
|
| 13:00 |
Pracownicy supermarketów opowiedzą, w jaki sposób sprzedawcy oszukują na dacie przydatności i odświeżają oferowane towary. Testerki sprawdzą również skuteczność produktów do włosów.
|
| 13:45 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 14:15 |
Bobby Flay pokazuje, jak przyrządzić jedno z jego ulubionych dań - rybne taco. Szykuje też grillowane mahi mahi, cytrusową sałatkę colesław z czerwoną kapustą i jogurtową salsę z wędzonego pomidora.
|
| 14:45 |
Valerie Bertinelli proponuje orzeźwiające menu, w którym znajdują się cytrynowe ciasto z jagodami, pieczone sajgonki warzywne z sosem słodko-pikantnym oraz grillowane udka z kurczaka w marynacie.
|
| 15:15 |
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
|
| 15:45 |
Daria Ładocha z córkami zaprezentuje przepisy na kolorowe potrawy. Prowadząca przyrządzi warzywne danie francuskie - ratatouille i chrupiące placki z marchewki z nadzieniem z awokado i innych warzyw.
|
| 16:20 |
Buddy Valastro i Duff Goldman rywalizują ze sobą, piekąc ciasta, których wykonanie sprawdza ich poziom umiejętności. Jury składające się z 50 najlepszych mistrzów cukiernictwa wyłoni zwycięzcę.
|
| 17:20 |
Pod tajemniczymi skrzynkami uczestnicy znajdą produkty wymagające sporo czasu, by osiągnąć idealną konsystencję i smak. Mali kucharze zaserwują też jurorom zupy z Litwy, Wietnamu i Francji.
|
| 18:50 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
| 19:50 |
W Minnesocie nadeszła wiosna. Zoe Francois zamierza uczci ten moment ciastem truskawkowo-rabarbarowym. Wizyta w restauracji inspiruje ją do przyrządzenia angielskiego deseru.
|
| 20:25 |
Podróż po najsmaczniejszych i najpopularniejszych miejscówkach na kulinarnej mapie Ameryki. Widzowie mają okazję poznać wiele nowych knajp oferujących pyszne i jedyne w swoim rodzaju jedzenie.
|
| 21:30 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
| 22:00 |
Restaurator Guy Fieri po raz kolejny wyrusza w głąb Ameryki w poszukiwaniu pysznego jedzenia. Odwiedza małe knajpki z tradycyjnymi potrawami, które są podawane w nowej zaskakującej odsłonie.
|
| 22:30 |
Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
| 23:05 |
Eddie Jackson rzuca kucharzom amatorom wyzwanie życia. Muszą oni zmierzyć się w jednorundowym gotowaniu z uznanymi szefami kuchni na świecie. Wszystko, czego potrzebują, to tylko jeden głos uznania.
|
| 23:40 |
Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
| 0:45 |
Bobby Flay i Michael Symon jako kapitanowie drużyn biorą udział w rywalizacji w grillowaniu. Mogą stracić całą swoją drużynę i odpaść tuż przed finałem. Są gotowi na wszystko, aby pozostać w grze.
|
| 1:45 |
Szef kuchni Antonino Cannavacciuolo podróżuje po najpiękniejszych portach we Włoszech i odkrywa najlepsze przepisy na owoce morza. Wyzywa mieszkańców na kulinarne pojedynki i poznaje zwyczaje regionu.
|
| 2:50 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
| 3:55 |
Antonino Cannavacciuolo podejmuje wyzwanie poświęcone morzu i wędkarstwu. Szef kuchni odkrywa przepisy na ryby typowe dla nadmorskich kurortów, poznając tradycje i sztuczki, które wzbogacą danie.
|
| 4:55 |
Autorka książki kucharskiej i kulinarnego bloga, Molly Yeh, w swojej przytulnej kuchni przyrządza potrawy inspirowane jej żydowskimi i chińskimi korzeniami.
|
| 5:25 |
Eddie Jackson jest entuzjastą jedzenia. Jego wymarzony dzień zaczyna się od śniadania i brunchu, po nich następuje lunch, wieczorem kolacja z deserem, a kolejny posiłek to przekąska o północy.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.

















