Food NetworkProgram TV na Sobota 31.12.2022
| 5:35 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
|---|---|
| 5:50 |
Z czekolada powstają rzeźby, m.in. mające kształt tygrysa czy Erosa. W fabrykach produkowane są nie tylko czekoladki. W restauracjach bywają serwowane czekoladowe pizze czy makarony.
|
| 6:40 |
Pięciu cukierników rywalizuje w konkursie robienia świątecznych ciastek. Trójka wymagających jurorów ocenia starania uczestników i na koniec zdecyduje, kto wygra 10 tysięcy dolarów.
|
| 7:35 |
Na Międzynarodowy Dzień Nosorożca warszawski ogród zoologiczny zamówił tort dla stu dzieci. Małgorzata i Agata zaprezentują, jak zrobić przepyszne ciasto szpinakowe i cytrynowy lemon curd.
|
|
|
|
| 8:05 |
Dziewczyny realizują zamówienie na konferencję stacji TLC oraz pokaz sukien ślubnych Izabeli Janachowskiej. Tort, który przygotowują, będzie ważył aż 120 kilogramów i mierzył półtora metra.
|
| 8:35 |
Kamila spędza wakacje w Chałupach z dziećmi. Mieszkają i gotują w przyczepie. Ich dania są szybkie, proste i zdrowe. Kobieta przyrządza m.in. shish kebaby z chudego mięsa oraz szaszłyki z kurczaka.
|
| 9:05 |
Robert Makłowicz wybrał się na wybrzeże Belgii. Unikatem jest tam konny połów krewetek w Oostduinkerke. Te i inne owoce morza oferują wielkim wyborze sklepy rybne i restauracje w Nieuvport.
|
| 9:35 |
W Brugii prowadzący podziwia zabytkowe dzielnice Markt i Burg. Odwiedza sklepy z czekoladą, które przypominają salony jubilerskie. Przyrządza pomidory nadziewane krewetkami z majonezem i awokado.
|
| 10:05 |
Kucharz przemierza południową Istrię. Opowie o przywódcy socjalistycznej Jugosławii, który na jedną ze swoich rezydencji wybrał Wyspy Briońskie. W Puli zaś przeniesie się do starożytnych czasów.
|
| 10:35 |
Znany szef kuchni i restaurator - Martin Gimenez Castro - opowiada, skąd się wzięła jego pasja do gotowania, jaką drogę pokonał i jak znalazł się w Polsce. Rozprawia o swojej kuchni i stylu gotowania.
|
| 11:05 |
Twórcy programu opowiedzą o dobrych zastępnikach modnych produktów. Okazuje się, że zamiast po jagody goi czy wodę kokosową równie dobrze można sięgnąć po pietruszkę, miód czy orzechy włoskie.
|
| 11:45 |
Katarzyna wyjaśni, w jaki sposób przygotować mięso, by zapobiec zakażeniu. Dziennikarki przeprowadzą śledztwo na temat antybiotyków w hodowli drobiu. Druga część odcinka poświęcona jest bieliźnie.
|
| 12:25 |
Polska jest jednym z najważniejszych przetwórców ryb w UE, jednak statystyczny Polak zjada ich jedynie 12 kg rocznie. Niestety, w rodzimych sklepach łatwo natknąć się na złej jakości produkty.
|
| 12:50 |
Nowa porcja cennych porad dotyczących ekonomicznego, efektownego, zdrowego, prostego przyrządzania potraw. Wszystko odbywa się pod czujnym okiem prowadzącej, Katarzyny Bosackiej.
|
| 13:00 |
Prowadząca ma dla widzów kolejne porady dotyczące gotowania ekonomicznego, efektownego, zdrowego, a przede wszystkim prostego. Nadal sprawdza, czy dzięki temu mogą zaoszczędzić.
|
| 13:10 |
Ośmioro kucharzy amatorów przygotowuje potrawy, inspirując się przepisami słynnej Julii Child. Ich zadaniem jest przyrządzenie nie tylko wykwintnych dań, ale też takich, których siła tkwi w prostocie.
|
| 14:10 |
Joanna Gaines dzieli się z widzami swoimi sprawdzonymi przepisami. Przy okazji zdradza, skąd pochodzą jej ulubione potrawy i dlaczego wciąż chętnie do nich wraca.
|
| 14:40 |
Duff Goldman słynie z niesamowitych wypieków i deserów oraz wytrawnych potraw na różne okazje. Pokazuje swoje ulubione przepisy i dzieli się z widzami patentami, które gwarantują sukces w kuchni.
|
| 15:10 |
Podczas nocnych zawodów drużyny mierzą się z ciastami inspirowanymi cyrkiem. Zespół Buddy'ego tworzy własne stanowisko ze specjalną atrakcją. Natomiast ekipa Duffa buduje żonglera.
|
| 16:05 |
Drużyny Buddy'ego i Duffa walczą, aby zbudować bajkowe torty podczas zawodów. Ekipa Buddy'ego przedstawia 'Żabiego Księcia', podczas gdy zespół Duffa inspiruje się 'Przygodą Alicji w Krainie Czarów'.
|
| 17:00 |
Początek zmagań. Część uczestników przygotuje francuski deser. Dzieci z kolejnej grupy muszą podać danie wegetariańskie. Składniki nabywają od Anny Starmach, Mateusza Gesslera oraz Michela Morana.
|
| 18:25 |
Katia Follesa i Damiano Carrara odwiedzają renomowane cukiernie we Włoszech. W każdym odcinku właściciele trzech wybranych lokali starają się skraść podniebienia sędziów oraz swoich przeciwników.
|
| 19:45 |
Cukiernia Prealpi ma kłopoty. Miejsce jest zaniedbane, słodycze niedobre, panuje tu ciężka atmosfera. Ernst Knam robi co w jego mocy, by uratować biznes, ale rodzinne konflikty mogą mu przeszkodzić.
|
| 20:45 |
Cukiernia Antonelli nie przyniosła oczekiwanego sukcesu. Słodycze sprzedają się coraz gorzej, a w żeńskim zespole często dochodzi do spięć. Ernst stara się uratować chylący się ku upadkowi biznes.
|
| 21:40 |
Mistrz sztuki cukierniczej Ernst Knam odwiedza miejsca, którym grozi bankructwo. Inspiruje właścicieli do działania. Dzieli się swoim cennym doświadczeniem i wprowadza zmiany w organizacji biznesu.
|
| 22:40 |
Mistrz sztuki cukierniczej Ernst Knam odwiedza miejsca, którym grozi bankructwo. Inspiruje właścicieli do działania. Dzieli się swoim cennym doświadczeniem i wprowadza zmiany w organizacji biznesu.
|
| 23:35 |
Mistrz sztuki cukierniczej Ernst Knam odwiedza miejsca, którym grozi bankructwo. Inspiruje właścicieli do działania. Dzieli się swoim cennym doświadczeniem i wprowadza zmiany w organizacji biznesu.
|
| 0:35 |
W cukierni Dolce e caffe właścicielka i ekspedientki nie mogą się porozumieć się z cukierniczką Alessandrą. Tego typu problemy mogą wpłynąć na przyszłość interesu. Z pomocą przybywa Ernst Knam.
|
| 1:30 |
Szef kuchni Roberto Valbuzzi zabiera widzów na wieś, w rodzinne strony, by pokazać produkty typowe dla regionu. Wśród specjałów znajdują się warzywa, sery, makarony czy wino z lokalnych winnic.
|
| 2:25 |
Marco Bianchi wyrusza w podróż, by poznać kulinarne nawyki włoskich rodzin. Odkrywa ich ulubione przepisy, a potem proponuje swoje dania. Pokazuje, jak gotować smacznie, zdrowo i pożywnie.
|
| 3:20 |
Włoski cukiernik i mistrz projektowania ciast, Renato Ardonino, w swojej pracowni przygotowuje desery, które dzięki jego wyrafinowanemu kunsztowi zamieniają się w słodkie rzeźby.
|
| 4:20 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 4:45 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
| 5:15 |
W tym odcinku pokażemy, w jaki sposób przygotować zupę pomidorową, aby była lekka, sycąca i smaczna. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Dwie inne są mniej powszechnie znane...
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Film 2
Polsat Seriale
Romance TV
SCI FI
Show TV
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Extra 1
CANAL+ Extra 2
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Extra 1
Polsat Sport Extra 2
Polsat Sport Extra 3
Polsat Sport Extra 4
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.















