Rewolucja na talerzu (5/8)

magazyn kulinarny Polska 2010  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W tym odcinku pokażemy, w jaki sposób przygotować zupę pomidorową, aby była lekka, sycąca i smaczna. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Dwie inne są mniej powszechnie znane...

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

W tym odcinku zobaczymy, w jaki sposób przygotować lekką a jednocześnie sycącą zupę pomidorową. Pierwsza propozycja dotyczy klasycznego dania. Pomidorowa z brązowym ryżem okazuje się równie smaczna co ta sama potrawa podana z jego białym odpowiednikiem. Druga propozycja to zupa pomidorowa z jarzynami. Zostanie ona podana bez białego makaronu, w zamian jej smak wzbogaci kozi ser, seler oraz botwinka. Odrobiny pikanterii tej potrawie doda papryczka chilli. Trzecia wersja popularnego dania to krem z pieczonych pomidorów i papryki. Jest to nieskomplikowana potrawa, którą prowadzące podadzą z dodatkiem bryndzy.

Twórcy

Ładuję...