Food NetworkProgram TV na Piątek 21.10.2022
5:45 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
---|---|
6:00 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
6:30 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
7:00 |
![]() Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
|
|
|
7:30 |
|
8:10 |
![]() Prowadząca szykuje chleb żytni, a następnie kurczaka curry z jogurtem oraz fasolką szparagową z zasmażką z sardeli i orzeszków piniowych.
|
8:50 |
![]() Magda Gessler zaskakuje połączeniem czarnego makaronu, grillowanych owoców morza i sosu warzywnego wzbogaconego o tajemnicze składniki. Kolejnym daniem będą śledzie marynowane w occie i winie sherry.
|
9:20 |
![]() W sklepach pojawiło się wiele produktów określanych mianem lekkich. Nie do końca wiemy, co kryje się pod określeniem 'light'. Katarzyna Bosacka rozprawi się z mitami na ten temat.
|
9:50 |
![]() Sześć drużyn, z których każda składa się m.in. specjalisty od ciast i mistrza cukiernictwa, walczy o wygraną, tworząc zabawne i jadalne prace. Ich dzieła oceniają Shinmin Li i Todd Tucker.
|
10:50 |
![]() Makłowicz zabiera do kolejnego malowniczego zakątka Ukrainy. Próbuje śniadania w górskim hotelu i wybiera się na obiad do koliby. Przy okazji zdradza przepis na gribną juszkę, czyli zupę grzybową.
|
11:25 |
![]() Czerniowce są ostatnim przystankiem w podróży Roberta Makłowicza po Ukrainie. To miasto, w którym nadal obecne są tradycje wielu kultur. Kucharz przyrządza danie pochodzenia rumuńskiego - tokanicę.
|
11:55 |
![]() Podczas wyprawy do Phnom Penh Robert Makłowicz odwiedza miejskie targi. Kupuje naczynia do gotowania, przebiera w wiktuałach i podziwia kolonialną francuską architekturę. Gości w pałacu królewskim.
|
12:25 |
Widzowie poznają przepisy na czekoladowy mus z kruszonką oraz nowojorski sernik z mango i marakują. Prowadzący pokażą, jak przygotować lekki krem bawarski oraz tort owocowy bez pieczenia.
|
12:55 |
Widzowie przekonają się, czy uczestnicy rywalizacji zdołają rozpoznać wszystkie składniki przygotowanego przez Johna gołębia a la Wellington z szalotką.
|
14:35 |
![]() Do kulinarnej rywalizacji staje instruktorka tańca Magdalena z Wrocławia, właściciel agencji reklamowej Marcin, pracująca w amerykańskiej firmie Karolina oraz Tomasz, zaopatrujący dentystów.
|
15:35 |
![]() W tym odcinku Katarzyna Bosacka zajmie się kuchnią orientalną. Na rynku, jak również w restauracjach, mamy duży wybór, jeśli chodzi o smaki azjatyckie. Eksperci ocenią sushi z trzech sklepów.
|
16:20 |
![]() Enrica Della Martira przygotowuje dania ze składników zebranych ze swojego ogrodu. W każdym odcinku zdradza widzom kilka swoich popisowych przepisów, w tym na świeży makaron, sos czy przystawkę.
|
17:00 |
![]() Swoim food truckiem Walenty jedzie w Bieszczady na festiwal 'ZEW się budzi'. Kucharz szykuje dla gości grochówkę z nóżkami wieprzowymi. W menu znajdują się także policzki wieprzowe.
|
17:30 |
![]() Walenty Kania wraz z widzami odkrywa nowe, odważne smaki. W kuchni eksperymentuje z przyjaciółmi z różnych stron Polski i pokazuje, co jeszcze można zjeść. Odwiedza m.in. fanów zdrowego odżywiania.
|
18:00 |
![]() Kucharz Walenty Kania przyrządza hamburgery z mózgiem wieprzowym. Potem częstuje przechodniów byczymi jądrami w sosie owocowym. Na koniec gotuje poczwarki jedwabników.
|
18:35 |
![]() Walenty Kania, pochodzący z Karpat kucharz, właściciel słynnego krakowskiego foodtrucka, z którego serwuje nietypowe dania, wyrusza w Polskę, aby przetestować podniebienia Polaków.
|
19:10 |
![]() Jakub Porada odkrywa przed widzami najciekawsze miasta i miejsca na weekendowe wyprawy. Przedstawia malownicze ośrodki wypoczynkowe oraz zakątki z piękną przyrodą i regionalnymi potrawami.
|
19:40 |
![]() Magda Gessler serwuje ostrygi na kilka sposobów - tradycyjnie, z sosami oraz z jajecznicą i szparagami. Widzowie dowiedzą się również, jak zrobić domowy kisiel na bazie wywaru z czerwonego wina.
|
20:10 |
![]() Ceniony kucharz Michel Moran podejmuje się kolejnych kulinarnych wyzwań w towarzystwie gwiazd TTV. Umiejętności jurora polskiej edycji "MasterChefa" sprawdzi dziesięć zadań specjalnych.
|
20:40 |
![]() Alton Brown bada pochodzenie składników pokarmowych, wyjaśnia zwyczaje kulinarne oraz prezentuje trendy w wyposażeniu kuchni. Program przerywany jest ciekawymi wstawkami i prostymi przepisami.
|
21:15 |
![]() Michael Symon odwiedza kolejne miejsca, które serwują najlepsze burgery, żeberka i mięso z rusztu. W swojej podróży po Stanach poznaje prawdziwych mistrzów oraz próbuje ich popisowych dań.
|
21:45 |
![]() Michael Symon odwiedza kolejne miejsca, które serwują najlepsze burgery, żeberka i mięso z rusztu. W swojej podróży po Stanach poznaje prawdziwych mistrzów oraz próbuje ich popisowych dań.
|
22:20 |
|
23:50 |
![]() Siedmiu najlepszych rzeźbiarzy w kraju bierze udział w konkursie, gdzie materiałem do pracy są dynie. W każdym tygodniu mierzą się oni w dwóch wyzwaniach, które sprawdzają ich kreatywność i zręczność.
|
0:55 |
![]() Siedmiu najlepszych rzeźbiarzy w kraju bierze udział w konkursie, gdzie materiałem do pracy są dynie. W każdym tygodniu mierzą się oni w dwóch wyzwaniach, które sprawdzają ich kreatywność i zręczność.
|
1:55 |
![]() Jeff Mauro przedstawia widzom niezliczoną ilość kombinacji, jakie można wykorzystać robiąc kanapkę. Według niego jest ona czymś więcej niż kilkoma składnikami umieszczonymi pomiędzy kromkami chleba.
|
2:25 |
![]() Czwórka kucharzy rywalizuje ze sobą w sztuce gotowania. Akcja tego kulinarnego turnieju dzieje się w sklepie. Nad całością czuwa Guy Fieri.
|
3:25 |
![]() Amerykańska wersja oryginalnej japońskiej produkcji związanej z konkursem kulinarnym, który odbywa się w studiu. Jeden szef kuchni rywalizuje z innymi o możliwość otrzymania tytułu Iron Chef.
|
4:25 |
![]() Sherson Lian i jego matka Ann uwielbiają wspólnie spędzać czas na gotowaniu. Ann dzieli się ulubionymi tradycyjnymi przepisami, a Sherson nadaje im nowoczesny akcent, wykorzystując współczesne smaki.
|
4:55 |
![]() Dziś w programie sposób na dietę, wolną od śmieciowego jedzenia. Prowadzące pokażą jak przygotować placuszki z zielonego groszku, sałatkę makaronową z cukinią, pieczone warzywa z bryndzą.
|
5:25 |
![]() Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 360
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Film Cafe
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport 1
Polsat Sport 2
Polsat Sport 3
Polsat Sport Fight
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.