Food NetworkProgram TV na Sobota 16.07.2022
5:35 |
Kuchnia Bernedetty Parodi to jedyne w swoim rodzaju laboratorium, w którym powstają wyjątkowe potrawy: przystawka, pierwsze i drugie danie, oraz deser.
|
---|---|
6:05 |
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
7:15 |
Simone Rugiati odwiedza Mediolan, Neapol, Rimini oraz inne włoskie miasta, gdzie spotka się z trzema mieszkańcami, którzy pokazują mu swoją ulubioną restaurację. Wspólnie wybierają jedno danie.
|
8:20 |
Robert Makłowicz odwiedza nadodrzańskie miasteczka. Degustuje m.in. jagnięcinę z rusztu z miejscowymi dodatkami, podziwia jedną z pierwszych winnic w III RP oraz przyrządza ekologiczną sałatkę.
|
|
|
8:50 |
Dawniej okolice Zielonej Góry otaczały winorośle. Po latach PRL-owskiej zapaści odradza się tutejsza produkcja wina. Robert Makłowicz przybliża widzom teraźniejszość lubuskiego winiarstwa.
|
9:25 |
Robert Makłowicz jedzie w Bieszczady, gdzie odwiedza gospodarstwa agroturystyczne, stadniny koni, miejsca zapewniające turystykę kwalifikowaną oraz ludzi pielęgnujących tradycje kulinarne.
|
9:55 |
Prowadząca z córkami zdradzi parę pomysłów na szybki i pyszny lunch lub śniadanie do pracy u szkoły. Na początku Daria przygotuje zdrowe batoniki i różowe bułeczki drożdżowe z aromatem cynamonu.
|
10:25 |
Daria i jej córki przygotowują potrawy jednogarnkowe. Prowadząca pokazuje jak zrobić spaghetti z aromatycznym sosem gotowane od A do Z w jednym naczyniu oraz trzy różne dania z kurczaka.
|
10:55 |
Przeciętny Polak wydaje 376 zł miesięcznie na żywność. Prowadząca radzi, jak oszczędzać bez szwanku na zdrowiu. Wyjawia, co kryją promocyjne ser i szynka i czy luksusowe produkty są warte ceny.
|
11:40 |
Kasia wyjaśnia, czy produkty ekologiczne mają więcej składników odżywczych niż przemysłowe. Według prawa produkt ekologiczny to taki, który w 95% wyprodukowano ze składników ekologicznych.
|
12:25 |
Alfonso Ribeiro poznaje kolejne etapy powstawania popularnych napojów, słodyczy czy gotowych dań. Prowadzący odwiedza taśmy produkcyjne, poznaje sekretne mieszanki i kryjące się za nimi legendy.
|
12:55 |
Powstaje tort na cześć emerytowanych nauczycieli muzyki. Jest tak realistyczny, że wygląda na gotowy do zagrania melodii. Z kolei wypiek z okazji zjazdu rodzinnego zwieńczony jest beczką krabów.
|
13:25 |
Benedetta Rossi, popularna we Włoszech blogerka kulinarna, ujawnia swoje przepisy na przepyszne dania.
|
14:05 |
W każdym odcinku trzech szefów kuchni lub celebrytów odbiera w swoim domu kosz z niespodziankami, aby przygotować z nich danie. Następnie trzech blogerów kulinarnych komentuje ich potrawy.
|
14:35 |
Matka Chrissy Teigen, Pepper, dzieli się ulubionymi przepisami na tajsko-amerykańskie potrawy, których jej rodzina nigdy nie ma dość. Z pomocą bliskich pokazuje, co to znaczy gotować w stylu Teigen.
|
15:05 |
Mary McCartney, wegetarianka z pasją i fotografka, otwiera londyńską kuchnię. Gotuje w niej ulubione dania swojej rodziny i wegetariańskie potrawy, którymi zachwycają się jej słynni przyjaciele.
|
15:45 |
U Michela Morana pojawią się dwaj Chajzerowie. Razem z gospodarzem programu gotuje Filip. Szykowane przez nich dania zawierają elementy kuchni azjatyckiej. Syn chce zaskoczyć Zygmunta.
|
16:15 |
Kamil i Maciek ruszają w kulinarną podróż do Radomia. Odwiedzają najpopularniejsze miejsca, w których próbują najeść się do syta. Jedynym ograniczeniem jest budżet, który wynosi 40 zł na cały dzień.
|
16:45 |
Michael Symon poszukuje najlepszych dań z rusztu. W San Diego próbuje burgera z wieprzowiną duszoną w piwie. W Denver w Kolorado testuje bardzo oryginalnego hot doga.
|
17:15 |
Mali kucharze razem z rodzicami przyrządzą zupę, danie główne i kompot. Kolejne konkurencja jest poświęcona wanilii. Dzieci wykonają dwie z trzech propozycji: semifreddo, panna cottę i creme brulée.
|
18:50 |
|
20:45 |
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
|
21:15 |
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
|
21:45 |
Guy Fieri jeździ po kraju, by próbować dań w małych knajpkach z tradycyjnym amerykańskim jedzeniem. Nowe pokolenie właścicieli i pyszne domowe jedzenie czynią amerykańską kuchnię ciekawą dla smakoszy.
|
22:20 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
22:55 |
Casey Webb podróżuje po USA, by zmierzyć się z największymi wyzwaniami kulinarnymi. Jedzie w każde miejsce, w którym może skosztować niezwykłych potraw. Próbuje m.in. dwukilogramowej kanapki.
|
23:30 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
0:40 |
W czwartym sezonie prowadzącym jest szef kuchni ormiańskiego pochodzenia, Misha Sukyas. Wyruszy on w podróż po Włoszech, by dowiedzieć się, gdzie zdaniem kierowców ciężarówek są najlepsze lokale.
|
1:50 |
Szef kuchni i amator jedzenia serwowanego z ciężarówek - Brad Miller - szuka innowacyjnych potraw z food trucków. Poznaje kucharzy, którzy nie boją się przekraczać granic, oraz ich klientów.
|
2:20 |
Szef kuchni i amator jedzenia serwowanego z ciężarówek - Brad Miller - szuka innowacyjnych potraw z food trucków. Poznaje kucharzy, którzy nie boją się przekraczać granic, oraz ich klientów.
|
2:50 |
Prowadząca Lorraine Pascale sprawdza, czy utalentowany piekarz domowy może wyprzedzić profesjonalistę, czy też zawodowcy mają umiejętności, których żaden amator nie mógłby dorównać.
|
3:50 |
Prowadząca Lorraine Pascale sprawdza, czy utalentowany piekarz domowy może wyprzedzić profesjonalistę, czy też zawodowcy mają umiejętności, których żaden amator nie mógłby dorównać.
|
4:50 |
Ree Drummond prezentuje widzom swoje umiejętności kulinarne. Gotuje popisowe dania w klimacie Dzikiego Zachodu dla rodziny oraz przyjaciół odwiedzających ranczo.
|
5:20 |
Omenaa Mensah, znana prezenterka pogody, wspólnie ze swoją 6-letnią córeczką prezentuje dania, które każdemu przypadną do gustu.
|
Lista stacji
13 Ulica
ale kino+
AMC
Antena HD
AXN
AXN Black
AXN Spin
AXN White
BBC First
CANAL+ 1
CANAL+ 4K Ultra HD
CANAL+ Family
CANAL+ Film
CANAL+ Premium
CANAL+ Seriale
CBS Europa
Cinemax
Cinemax 2
Comedy Central
Epic Drama
Filmbox Action
FilmBox Arthouse
FilmBox Extra HD
FilmBox Family
FilmBox Premium HD
FX
FX Comedy
HBO
HBO 2
HBO 3
Kino Polska
Kino TV
Paramount Network
Polsat Comedy Central Extra
Polsat Film
Polsat Seriale
Red Carpet TV
Romance TV
SCI FI
Stopklatka
Sundance TV
TVN Fabuła
TVP Seriale
Warner TV
CANAL+ Sport
CANAL+ Sport 2
CANAL+ Sport 3
CANAL+ Sport 4
CANAL+ Sport 5
Eleven Sports 1
Eleven Sports 2
Eleven Sports 3
Eleven Sports 4
Eurosport 1
Eurosport 2
Extreme Sports Channel
Polsat Sport
Polsat Sport Extra
Polsat Sport Fight
Polsat Sport News
Polsat Sport Premium 1
Polsat Sport Premium 2
SportKlub
TVP Sport
Animal Planet
BBC Earth
CANAL+ Dokument
CBS Reality
CI Polsat
Discovery Channel
Discovery Historia
Discovery Life
Discovery Science
DTX (d. Discovery Turbo Xtra)
Fokus TV
HISTORY
HISTORY 2
ID
Nat Geo People
National Geographic
National Geographic Wild
PLANETE+
Polsat Doku
Polsat Viasat Explore
Polsat Viasat History
Polsat Viasat Nature
Travel
TVP Dokument
TVP Historia
TVP Historia 2
TVP Nauka
O stacji Food Network
Food Network to polska wersja amerykańskiego kanału o tematyce kulinarnej. Food Network prezentuje świeże spojrzenie na telewizję kulinarną oferując przy tym najwyższej jakości rozrywkę. Innowacyjna ramówka oraz inspirujący kucharze, zachęcają do samodzielnego eksperymentowania z potrawami i zgłębiania umiejętności kulinarnych.