Okrasa łamie przepisy: Kaczka
magazyn kulinarny
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu
Wt, 16.12 7:10
Jakubiak rozgryza Polskę 2: Kaczka (4)
Wt, 16.12 7:40
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek
Wt, 16.12 7:45
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk
Wt, 16.12 12:00
Okrasa łamie przepisy
Wt, 16.12 14:25
Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka
Wt, 16.12 17:10
Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich
Wt, 16.12 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka
Wt, 16.12 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki
Śr, 17.12 7:00
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką
Śr, 17.12 12:00
i 1 późniejsza emisja