Okrasa łamie przepisy: Karp
magazyn kulinarny
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę karpia w Głobinie koło Słupska. Następnie przygotowuje dwie smakowite potrawy z tej popularnej ryby, w tym własną wariację na temat karpia smażonego.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole
Nd, 19.05 7:15
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Sery z Żuław
Nd, 19.05 7:45
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole
Nd, 19.05 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza
Pon, 20.05 7:30
Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków
Pon, 20.05 8:20
Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia
Pon, 20.05 11:15
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu
Pon, 20.05 12:00
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach
Pon, 20.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół
Pon, 20.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły
Wt, 21.05 7:30