Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lawendowym wzgórzu
magazyn kulinarny Polska 2025

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
So 25.10 14:25
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze
Nd, 12.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Polska wieprzowina na trzy sposoby
Pon, 13.10 7:10
Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj
Pon, 13.10 7:40
Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce?
Pon, 13.10 8:20
Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową
Pon, 13.10 11:50
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku
Pon, 13.10 17:10
Okrasa łamie przepisy: Lekko i dietetycznie z królikiem
Pon, 13.10 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze
Pon, 13.10 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennej maliny
Pon, 13.10 21:50
Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze
Wt, 14.10 12:00