Okrasa łamie przepisy: Wrocławski bigos
magazyn kulinarny Polska 2025

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
So 20.09 15:35
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na przedwiośniu
Wt, 09.09 7:10
Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków
Wt, 09.09 7:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia
Wt, 09.09 12:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak gryczanego ciasta
Wt, 09.09 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Różne smaki barszczu
Wt, 09.09 18:35
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki
Wt, 09.09 19:05
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby
Śr, 10.09 7:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik
Śr, 10.09 12:00
Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu
Śr, 10.09 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne grillowanie
Śr, 10.09 18:35
i 1 późniejsza emisja