Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem
magazyn kulinarny Polska 2025
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Śr 3.12 18:40
TVP Rozrywka
Czw 4.12 7:10
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina po polsku
Pon, 24.11 7:10
Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba
Pon, 24.11 7:45
Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich
Pon, 24.11 11:50
i 6 późniejszych emisji
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lawendowym wzgórzu
Pon, 24.11 14:30
Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu
Pon, 24.11 17:10
Okrasa łamie przepisy: Ryby z Zalewu Wiślanego
Pon, 24.11 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na ryby do Gdańska
Pon, 24.11 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku
Pon, 24.11 21:55
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Dwa talerze w Łańsku
Wt, 25.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Zapomniane ryby
Wt, 25.11 14:25