Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie
W skrócie
Kucharz zaprezentuje menu śniadaniowe. Przyrządzi szakszukę z mięsem z ud kurczaka i jajkami. Zaserwuje placek z białej fasoli podany z burakami oraz smażony chleb z burratą.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa zaprosi widzów na śniadanie na polanie. Przez dietetyków posiłek ten uważany jest za najważniejszy dla zdrowia. Nasz kucharz pokaże widzom trzy różne potrawy śniadaniowe. Pierwszą propozycją Karola będzie "szakszuka" z mięsem z ud kurczaka, cebulą, pomidorami, papryką i jajkami. Druga to placek z białej fasoli podany z burakami i sosem z twarogu i pistacji. A trzecia to smażony chleb z duszoną cebulą i serem "burrata".