Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryk
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
So 16.11 14:25
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska
Śr, 06.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza
Śr, 06.11 16:10
Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu
Śr, 06.11 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk
Śr, 06.11 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
Czw, 07.11 16:10
Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką
Czw, 07.11 18:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką
Czw, 07.11 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska
Pt, 08.11 11:35
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska
Pt, 08.11 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Kielecczyzny
Pt, 08.11 16:10