Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska

magazyn kulinarny Polska 2024  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.

Oglądaj w telewizji

So 2.11 14:25
TVP 1logo
Pon 4.11 11:15
TVP 2logo

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa zaprasza widzów na gotowanie na ognisku. Jeszcze do początków XIX wieku w Polsce właśnie tak przyrządzano potrawy. Danami, które dzisiaj zaproponuje znany kucharz, będą: quiche wegetariański z zielonym groszkiem, suszonymi pomidorami i twarogiem, grzybowy makaron ze skwarkami z boczku i ziemnym twarogiem oraz suflet z kaszą jaglaną gotowaną na mleku z cynamonem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...