Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem
Czw, 29.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik
Czw, 29.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Żywiecka brukiew
Czw, 29.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni
Czw, 29.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
Pt, 30.05 11:35
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe
Pt, 30.05 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół
Pt, 30.05 16:10
Okrasa łamie przepisy: Pradawna prażucha
Pt, 30.05 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole
Pt, 30.05 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole
So, 31.05 7:10