Okrasa łamie przepisy: Ekologiczne nowalijki

magazyn kulinarny Polska 2019  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Kucharz wyrusza na zielone łąki nad Wisłą, do kwitnącego sadu. Pokazuje widzom nowe ekologiczne nowalijki. Prowadzący prezentuje trzy potrawy. Pierwsza to kurczak z młodą botwinką.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Kucharz wyrusza na zielone łąki nad Wisłą, do kwitnącego sadu. Pokazuje widzom nowe ekologiczne nowalijki, które zaczęły pojawiać się na rynku. Uprawiane są one bez nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin. Są ciekawą propozycją na nasz stół. Opowieść o nowościach w produkcji żywności ekologicznej jest tylko tłem do przygotowania przez Karola wyśmienitych potraw. Prowadzący prezentuje trzy propozycje. Pierwsza to kurczak z młodą botwinką. Drugą jest ryba w zielonym sosie. Ostatnią - wiosenna zupa, pełna kolorowych warzyw i nowalijek.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...