Ewa gotuje (491)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Na początek gospodyni poda jajka poszetkowe, okraszone roztopionym masłem aromatyzowanym słodką papryką w proszku. Zostaną one podane z sosem z jogurtu greckiego doprawionym oliwą i sokiem z cytryny.

Oglądaj w telewizji

Pt 10.05 6:00
Polsat 2logo
Pt 17.05 7:35
Nowa TVlogo

Opis

Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.

Na początek gospodyni poda jajka poszetkowe, okraszone roztopionym masłem aromatyzowanym słodką papryką w proszku. Zostaną one podane z sosem z jogurtu greckiego doprawionym oliwą, czosnkiem i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Jako danie główne będzie przysmak z Grecji - zapiekanka makaronowa giouvetsi. Można ją przygotować z różnych rodzajów mięsa. Na deser Ewa zrobi wyśmienite bułeczki pachnące kardamonem i cynamonem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...