Przystanek slow food: Biebrza
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie
Widzowie wybiorą się na wycieczkę po Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda, zachęca do wybrania się na łąki.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Widzowie wybiorą się na wycieczkę po malowniczej krainie Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na dania takie jak kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda zachęca do wybrania się na łąki, aby dowiedzieć się więcej na temat rosnących tam ziół i ich zastosowaniu.
Zobacz także
Polska z góry 2: Biebrza (7)
Pon, 29.04 11:05
Przystanek slow food: Juchowo (2)
Pon, 29.04 16:45
Przystanek slow food: Biebrza (3)
Wt, 30.04 16:45
Przystanek slow food: Podhale (5)
Czw, 02.05 16:45
Przystanek slow food: Miody (6)
Pon, 06.05 16:45
Przystanek slow food: Gorce (7)
Wt, 07.05 16:45
Przystanek slow food: Slow food w wielkim mieście (8)
Śr, 08.05 16:45
Przystanek slow food: Brodnica (9)
Czw, 09.05 16:45