Przystanek slow food: Biebrza (3)
magazyn kulinarny Polska 2021

W skrócie
Widzowie wybiorą się na wycieczkę po Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda, zachęca do wybrania się na łąki.
Oglądaj w telewizji
So 1.03 5:50
TVP HD
So 1.03 11:30
TVP Dokument
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Widzowie wybiorą się na wycieczkę po malowniczej krainie Biebrzy. Poznają tradycyjne przepisy na dania takie jak kartacze czy lin w śmietanie. Bogactwo roślin, w które obfituje tamtejsza przyroda zachęca do wybrania się na łąki, aby dowiedzieć się więcej na temat rosnących tam ziół i ich zastosowaniu.
Zobacz także
Przystanek slow food: Mazury (1)
So, 22.02 5:50
i 1 późniejsza emisja
Przystanek slow food: Juchowo (2)
Nd, 23.02 5:50
i 1 późniejsza emisja
Przystanek slow food: Białowieża (4)
Nd, 02.03 5:50
i 1 późniejsza emisja
Przystanek slow food: Podhale (5)
Wt, 04.03 11:40
Przystanek slow food: Miody (6)
Śr, 05.03 11:25
Przystanek slow food: Gorce (7)
Czw, 06.03 11:25