Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia.

Oglądaj w telewizji

Pon 29.04 7:20
TVP Historia 2logo

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol pokaże, jak w prosty i szybki sposób przygotować ryby na grillu. Nie zapomni również o dodatkach, czyli sosach. Przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, pieczonych młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia morskiego z wiosennymi zielonymi szparagami i sosem z jaj, orzechów i świeżych ziół.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...