Okrasa łamie przepisy: Kaczka
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Na kiszkę do Supraśla
Nd, 10.08 7:30
Okrasa łamie przepisy: Ekologiczne nowalijki
Nd, 10.08 8:05
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku
Nd, 10.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Indyk inaczej
Nd, 10.08 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Perliczka na nowo odkryta
Pon, 11.08 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze
Pon, 11.08 7:45
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu
Pon, 11.08 11:15
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na letnie dni
Pon, 11.08 12:00
Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka
Pon, 11.08 17:10
Okrasa łamie przepisy: Kapłony w Wilanowie
Pon, 11.08 18:40
i 1 późniejsza emisja