Okrasa łamie przepisy: Kaczka
magazyn kulinarny Polska 2012
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka
Wt, 16.12 17:10
Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich
Wt, 16.12 18:40
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka
Wt, 16.12 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki
Śr, 17.12 7:00
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką
Śr, 17.12 12:00
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki
Śr, 17.12 17:10
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Cuda, czyli ciasta na kiju
Śr, 17.12 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska
Śr, 17.12 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej
Czw, 18.12 11:55
Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew
Czw, 18.12 17:10