Okrasa łamie przepisy: Kaczka
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Pon 27.10 19:15
TVP Rozrywka
Wt 28.10 7:45
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne
Pt, 17.10 17:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś
Pt, 17.10 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg
Pt, 17.10 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu
So, 18.10 7:10
Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny
So, 18.10 7:45
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wrocławski bigos
So, 18.10 8:20
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna
So, 18.10 12:00
Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie
So, 18.10 14:25
i 4 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową
So, 18.10 15:25
i 2 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska
So, 18.10 17:10