Okrasa łamie przepisy: Kaczka
magazyn kulinarny Polska 2012

Oglądaj w telewizji
Pt 4.07 18:40
TVP Rozrywka
Pon 7.07 7:10
TVP Rozrywka
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki i dojrzewający ser
Pon, 30.06 7:15
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna w kwiatach i bukwi
Pon, 30.06 7:45
Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny
Pon, 30.06 11:15
Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula
Pon, 30.06 12:00
Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika
Pon, 30.06 17:10
Okrasa łamie przepisy: Pstrąg
Pon, 30.06 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Na jagody
Pon, 30.06 19:10
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu
Wt, 01.07 12:00
Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki
Wt, 01.07 17:10
i 3 późniejsze emisje
Okrasa łamie przepisy: Ryby morskie
Wt, 01.07 18:40
i 1 późniejsza emisja