Okrasa łamie przepisy: Golonka inaczej

magazyn kulinarny Polska 2021  b.o.

W skrócie

Kucharz przygotuje golonkę gotowaną w piwie z kiszoną ciapkapustą, w wersji z glazurą miodowo-musztardową i gotowaną ciecierzycą oraz potrawkę z golonki w pomidorach z makaronem orzo.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Golonka jest cenionym przysmakiem nie tylko w Polsce, lecz także na Słowacji, w Czechach, Niemczech czy Austrii. Karol wykorzysta ją do przygotowania trzech potraw. Będą: golonka gotowana w piwie z kiszoną ciapkapustą, w wersji z glazurą miodowo-musztardową i gotowaną ciecierzycą oraz potrawka z golonki w pomidorach z makaronem orzo.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...