Ewa gotuje (397)
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie
Ewa przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Będą to grochówka i mielonka. Na deser poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na mleku migdałowym. Pokaże też, jak przyrządzić utopence.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne dania, które proponuje, są szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Tym razem Ewa wybierze się na biwak i przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Na pierwszy ogień pójdzie grochówka, później prowadząca przyrządzi domową mielonkę. Na deser zaś poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na zrobionym własnoręcznie mleku migdałowym. Pokaże również, jak przyrządzić czeskie utopence, czyli kiełbaski w marynacie.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (420)
Wt, 16.12 2:45
Ewa gotuje (421)
Wt, 16.12 3:15
Ewa gotuje (463)
Śr, 17.12 2:00
Ewa gotuje (464)
Śr, 17.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (422)
Śr, 17.12 2:45
Ewa gotuje (423)
Śr, 17.12 3:15
Ewa gotuje (465)
Czw, 18.12 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (424)
Czw, 18.12 2:45
Ewa gotuje (425)
Czw, 18.12 3:15
Ewa gotuje (466)
Pt, 19.12 2:30
i 1 późniejsza emisja