Ewa gotuje (397)
magazyn kulinarny Polska 2020

W skrócie
Ewa przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Będą to grochówka i mielonka. Na deser poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na mleku migdałowym. Pokaże też, jak przyrządzić utopence.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne dania, które proponuje, są szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Tym razem Ewa wybierze się na biwak i przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Na pierwszy ogień pójdzie grochówka, później prowadząca przyrządzi domową mielonkę. Na deser zaś poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na zrobionym własnoręcznie mleku migdałowym. Pokaże również, jak przyrządzić czeskie utopence, czyli kiełbaski w marynacie.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (458)
Nd, 15.06 2:30
Ewa gotuje (460)
Nd, 15.06 2:45
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (461)
Nd, 15.06 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (438)
Nd, 15.06 10:50
Ewa gotuje (439)
Nd, 15.06 11:20
Ewa gotuje (459)
Pon, 16.06 2:30
Ewa gotuje (462)
Wt, 17.06 2:45
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (463)
Wt, 17.06 3:15
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (498)
Wt, 17.06 4:00
Ewa gotuje (464)
Śr, 18.06 2:45
i 1 późniejsza emisja