Ewa gotuje (397)
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie
Ewa przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Będą to grochówka i mielonka. Na deser poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na mleku migdałowym. Pokaże też, jak przyrządzić utopence.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne dania, które proponuje, są szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Tym razem Ewa wybierze się na biwak i przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Na pierwszy ogień pójdzie grochówka, później prowadząca przyrządzi domową mielonkę. Na deser zaś poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na zrobionym własnoręcznie mleku migdałowym. Pokaże również, jak przyrządzić czeskie utopence, czyli kiełbaski w marynacie.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (406)
Wt, 30.04 2:30
Ewa gotuje (418)
Wt, 30.04 2:45
Ewa gotuje (419)
Wt, 30.04 3:15
Ewa gotuje (483)
Wt, 30.04 6:00
Ewa gotuje (464)
Wt, 30.04 7:05
Ewa gotuje (465)
Wt, 30.04 7:35
Ewa gotuje (407)
Śr, 01.05 2:30
Ewa gotuje (420)
Śr, 01.05 2:45
Ewa gotuje (421)
Śr, 01.05 3:15
Ewa gotuje (484)
Śr, 01.05 6:00