Ewa gotuje (493)

W skrócie
Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką.
Oglądaj w telewizji
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje orientalny krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką. Na deser prowadząca upiecze łatwe do naśladowania ciasto ucierane z kaszą manną i śliwkami.