Ewa gotuje (493)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką.

Oglądaj w telewizji

Wt 14.05 6:00
Polsat 2logo
Pon 20.05 7:35
Nowa TVlogo

Opis

Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.

Polska złota jesień to sezon na dynie. Z tego owocu Ewa wyczaruje orientalny krem z wędzonym tofu i grzybami shiitake. Na drugie danie poda pierś z kurczaka. Nie będzie jednak fileta, lecz mięso z kostką. Na deser prowadząca upiecze łatwe do naśladowania ciasto ucierane z kaszą manną i śliwkami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...