Ewa gotuje (396)

magazyn kulinarny Polska 2020  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Tym razem Ewa przyrządzi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka i wędzonego pstrąga, którą finezyjnie udekoruje domowym sosem pesto z prażonego słonecznika i liści rzodkiewki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne dania, które proponuje, są szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Tym razem Ewa przyrządzi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka i wędzonego pstrąga, którą udekoruje domowym sosem pesto z prażonego słonecznika i liści rzodkiewki. Ugotuje też zupę jarzynową w stylu włoskiej minestrone. W ramach dania głównego poda zaś wegańskie szaszłyki z warzyw i oscypka. Na deser Ewa przygotuje deser w pucharkach, a do picia poda napój z mięty i pokrzywy.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...