Okrasa łamie przepisy: Zapomniany agrest i porzeczki
W skrócie
Prowadzący rusza na Podlasie, by przybliżyć prawie zapomniane w kuchni agrest i porzeczki. Przygotuje wątróbkę drobiową w sosie z karmelowego piwa, marynowaną wołowinę, a na koniec łopatkę wieprzową.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący wyrusza na Podlasie, by przybliżyć widzom prawie zapomniane dziś w kuchni agrest i porzeczki. Przygotuje wątróbkę drobiową w sosie z karmelowego piwa i właśnie tych owoców, następnie marynowaną wołowinę z płatkami róż, agrestem i porzeczkami, a na koniec łopatkę wieprzową duszoną z agrestem.