Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina z pieca i grilla

W skrócie
Karol Okrasa wybiera się na wycieczkę na Wyspy Brytyjskie. Tam przygotuje dania z brytyjskiej jagnięciny: kotleciki z kością, szaszłyki z jagnięcej karkówki i pieczony udziec w korzennej marynacie.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wybiera się na wycieczkę na Wyspy Brytyjskie. Tam odwiedzi angielską gospodynię, która zaprosi go na tradycyjny Sunday roast, czyli pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem. Kucharz przygotuje dania z brytyjskiej jagnięciny: kotleciki z kością, szaszłyki z jagnięcej karkówki czy pieczony udziec jagnięcy w korzennej marynacie.