Fabryki smaku: Szarlotka w płynie (24)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Przyjrzyjmy się, jak przebiega proces produkcji kostek lodu i jak z orzeszków pekan powstają prażone na maśle pralinki.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Co dzieje się z wisienkami, zanim zostaną zatopione w czekoladzie, jakim procesom są poddawane jabłka, z których powstaje sok jabłkowy i w jaki sposób ser staje się częścią pysznego sernika? Na te i inne pytania odpowiedzą autorzy programu w tym odcinku.
Zobacz także
Fabryki smaku: Plan "Naan" (5)
So, 04.05 3:45
Fabryki smaku: Musztarda po obiedzie (6)
So, 04.05 4:15
Fabryki smaku: Wieczór filmowy (9)
So, 04.05 6:00
Fabryki smaku: Urodziny (10)
So, 04.05 6:30
Fabryki smaku: Słodko-gorzki (17)
So, 04.05 12:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Gdzie te rodzynki (18)
So, 04.05 12:30
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Kanapkowy koszmar (19)
So, 04.05 13:00
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Wypieki na Dzień Matki (20)
So, 04.05 13:30
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Czary-curry (7)
Wt, 07.05 3:36
Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
Wt, 07.05 4:06