Fabryki smaku: Kanapkowy koszmar (19)
(Food Factory 5: Ice, Ice, BLT)
W skrócie
Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę. Bułki się przypalają, zamówione mięso nie dociera, a pomidory okazują się niedojrzałe.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.
W tym odcinku
Na jarmarku w Sacramento zawsze zjawiają się tłumy. Szef kuchni chce zaproponować gościom klasyczną kanapkę z bekonem, sałatą i pomidorem. Wszystko się komplikuje, kiedy przypala się partia bułek, zamówione mięso nie dociera, a pomidory są niedojrzałe. W tym samym czasie specjaliści zajmujący się rzeźbieniem w lodzie dostają skomplikowane zamówienie na wesele. Nie mogą sobie pozwolić na najmniejszy błąd. Od początku jednak natrafiają na problemy.