Fabryki smaku: W pomidorowym sosie (8)
(Food Factory 2: Getting Saucy)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Przebieg produkcji słynnych lizaków Tootsie Pop, słonych precli, tiramisu i słodko-cierpkiego keczupu.
Oglądaj w telewizji
Czw 5.12 4:00
National Geo.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku dowiemy się jak klasyczne lizaki Tootsie Pops zyskują swoje słodkie nadzienie oraz jak powstają keczup i precle. Na zakończenie zaś kamera pokaże proces produkcyjny tradycyjnego włoskiego deseru - tiramisu.
Zobacz także
Fabryki smaku: Jak rybka w maśle (16)
Pt, 22.11 4:00
Fabryki smaku: Burger idealny (17)
Pt, 22.11 4:30
Fabryki smaku: Japońskie smaczki (18)
So, 23.11 4:00
Fabryki smaku: Co za kęs! (19)
So, 23.11 4:30
Fabryki smaku: Czekoladowe kamyki (20)
Wt, 26.11 4:00
Fabryki smaku: Podwójne uderzenie czekolady (21)
Wt, 26.11 4:30
Fabryki smaku: Wycieczka do Dijon (22)
Śr, 27.11 4:00
Fabryki smaku: Puszka pełna orzeźwienia (23)
Śr, 27.11 4:30
Fabryki smaku: Powrót do dawnych lat (24)
Czw, 28.11 4:00
Fabryki smaku: Śniadanie to podstawa (25)
Czw, 28.11 4:30