Fabryki smaku: Wypieki na Dzień Matki (20)
(Food Factory 5: Night Shift: Bagels & Juice)
W skrócie
W jednym z hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Gdy pracownicy kończą nocną zmianę, organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli.
Oglądaj w telewizji
Opis
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów.
W tym odcinku
W jednym z luksusowych hoteli odbędzie się brunch z okazji Dnia Matki. O wypieki ma zadbać rodzinna piekarnia z Toronto. Zmęczeni pracownicy kończą nocną zmianę. Wówczas organizatorzy domagają się kolejnej partii bajgli. Inna ekipa również próbuje się uporać z zamówieniem specjalnym - organicznym, wyciskanym na zimno sokiem. Tuż przed wyznaczonym terminem okazuje się, że całą produkcję należy zacząć od nowa.