Okrasa łamie przepisy: Różne smaki wieprzowiny z grilla

W skrócie
Okrasa pokazuje, jak bogate możliwości przyrządzania ciekawych potraw daje mięso wieprzowe. Przyrządza na grillu kotlet wieprzowy z kostką na ostro oraz żeberka w marynacie żurawinowej.
Oglądaj w telewizji
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa pokazuje, jak bogate możliwości przyrządzania ciekawych potraw daje polskie mięso wieprzowe. Przyrządza na grillu kotlet z kostką na ostro, żeberka w marynacie żurawinowej z kiszonymi cytrynami i sałatką z grillowanych szparagów, a także wędzone polędwiczki w marynacie miodowej z sałatką z białej fasoli i sosem z grillowanego czosnku.