Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą
magazyn kulinarny Polska 2025

W skrócie
Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi.
Oglądaj w telewizji
So 19.04 14:25
TVP 1
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy
Zobacz także
Okrasa łamie przepisy: Tajemnice domowej kiełbasy
Wt, 08.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Mazurskie sałatki ziemniaczane
Wt, 08.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik
Wt, 08.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy
Wt, 08.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Białe sosy
Śr, 09.04 7:00
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia bez mleka
Śr, 09.04 12:00
Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu
Śr, 09.04 16:10
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół
Śr, 09.04 18:40
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Smak czarnego czosnku
Śr, 09.04 19:15
i 1 późniejsza emisja
Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy
Czw, 10.04 12:00