Ewa gotuje (344)

magazyn kulinarny Polska 2018  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadząca przygotuje dania jesienne. Zacznie od upieczenia papryki, którą zamarynuje w czosnku, rozmarynie i oliwie. Na danie główne Ewa Wachowicz przyrządzi pieczeń wołową z sosem grzybowym.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Prowadząca przygotuje dania jesienne. Zacznie od upieczenia papryki, którą następnie zamarynuje w czosnku, rozmarynie i oliwie. Na danie główne Ewa Wachowicz przyrządzi pieczeń wołową z sosem grzybowym na piwie oraz musztardą z pigwowca. Następnie na czekoladowo-orzechowej kruszonce poda figi pieczone z miodem i twarogiem.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...