Ewa gotuje (340)

magazyn kulinarny Polska 2018  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Gospodyni programu kontynuuje przygodę z kuchnią lubelską. Na początek Ewa przygotuje zupę krem z warzyw i cebuli. Następnie przyrządzi nóżki gęsi gotowane w gęsim smalcu. Poda je z kaszą gryczaną.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Gospodyni programu kontynuuje swoją przygodę z kuchnią lubelską. Na początek Ewa Wachowicz przygotuje zupę krem z warzyw i cebuli. Następnie przyrządzi nóżki gęsi wolno gotowane w gęsim smalcu. Poda je z kaszą gryczaną, wzbogaconą topinamburem i grzybami. Upiecze też sernik z ziemniakami na kruchym spodzie.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...