Ewa gotuje (550)

magazyn kulinarny Polska 2025  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Przebywająca na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej Ewa Wachowicz przygotuje awanturkę, czyli pastę serowo-rybną. Do kolejnej potrawy, żurku na wędzonce, prowadząca dorzuci leśne grzyby.

Oglądaj w telewizji

So 27.12 7:50
Polsat 2logo

Opis

Ewa Wachowicz zaprezentuje potrawy zarówno kuchni polskiej, w tym regionalnej, jak i przysmaki z różnych stron świata. Przy okazji zdrowego i smacznego gotowania promować będzie również zdrowy styl życia, więc w jej najnowszych programach nie zabraknie aktywności fizycznej i wycieczek po malowniczej okolicy jej domu w Zawoi i Krakowie.

Przebywająca na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej Ewa Wachowicz przygotuje awanturkę, czyli pastę serowo-rybną. Jednym ze składników będzie wędzony pstrąg z Ojcowa. Kolejną potrawą będzie żurek na wędzonce, do którego prowadząca dorzuci leśne grzyby. Na danie główne zrobi tartę w wersji na słono - z kapustą kiszoną i kurkami. Na deser zaproponuje zaś regionalne ciasto o nazwie marchwiak. W programie Ewa Wachowicz gości Iwonę Gibas z Zarządu Województwa Małopolskiego.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...