Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu

magazyn kulinarny Polska 2018  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Karol Okrasa odwiedza skansen kurpiowski. Kucharz przedstawia swoje propozycje dań inspirowanych smakiem miodu. Wśród nich znajdzie się pstrąg łososiowy w glazurze miodowej z musztardą.

Oglądaj w telewizji

Śr 24.04 19:10
TVP Rozrywkalogo
Czw 25.04 8:20
TVP Rozrywkalogo

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa odwiedza skansen kurpiowski w Nowogrodzie nad Narwią, gdzie znajdują się liczne pamiątki po kwitnącym tam dawniej polskim bartnictwie. Znany kucharz przedstawia swoje propozycje dań inspirowanych smakiem miodu. Będzie to pstrąg łososiowy w glazurze miodowej z musztardą, wątróbka ze świeżymi truskawkami w sosie miodowym oraz grillowany stek wołowy marynowany w miodzie i ziołach.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...