Ewa gotuje (327)

magazyn kulinarny Polska 2018  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Odcinek wielkanocny Ewa Wachowicz rozpocznie od zrobienia domowego majonezu - podstawowego oraz kilku wersji aromatyzowanych: bazyliowego, cytrynowo-koperkowego oraz z suszonymi pomidorami i papryką.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Odcinek wielkanocny Ewa Wachowicz rozpocznie od zrobienia domowego majonezu - podstawowego oraz kilku wersji aromatyzowanych: bazyliowego do drobiu, cytrynowo-koperkowego do ryb i owoców morza oraz z suszonymi pomidorami i papryką do jajek. Następnie ugotuje zalewajkę na białej kiełbasie, którą poda z chrzanem i gęstą śmietaną. Na danie główne prowadząca zaproponuje sztufadę wołową z purée ziemniaczano-selerowym oraz ćwikłą. Na deser zrobi torcik z suszonymi śliwkami.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...